Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy RCA csatlakozót, hogyan...

Egy RCA csatlakozót, hogyan tudok rákötni egy VGA csatlakozóval?

Figyelt kérdés
RCA-ról szeretnék video jelet "küldeni" VGA csatlakozón keresztül. EZt hogy lehet megvalósítani?
2023. jan. 11. 13:19
 1/10 anonim ***** válasza:
Sehogy, itt nem csak a csatlakozó tér el, hiába analóg mindkettő. Esetleg egy ilyesmivel: [link]
2023. jan. 11. 13:29
 2/10 anonim ***** válasza:

Elmeletileg lehetseges. Evekkel ezelott csinaltam,hogy igy kuldtem ki a szamitogeprol a video jelet a TVre. Volt egy kis kutyum hozza,nagyon gondolkozok,hogy mi is lehetett.

Valami ilyesmi volt:

Kep 1: [link]

Kep 2: [link]

"VGA to RCA and S-Video Converter - USB Power"

En kulfoldrol vettem,de biztos van magyar megfeleloje is.

Azok amik egybe kábelek voltak,hogy egyik vege VGA, masik vege meg 3 szinu RCA,na azok nem mukodtek nalam. (Ha jol emlekszem)

2023. jan. 11. 13:31
 3/10 anonim ***** válasza:
VGA és az RCA teljesen más jelszintet hasznal. Fizikailag hiába forrasztod össze a két csatit. Az eszközök nem fognak együttműködni.
2023. jan. 11. 14:24
 4/10 anonim ***** válasza:

Van aktív átalakító, amit már linkeltek is.

[link]

Olyat kell vűlasztani, amihez külön táplálás is kell, mert a passzívak nem jók erre a célra.

2023. jan. 11. 14:42
 5/10 anonim ***** válasza:

Pontosan mit akarsz?

A video képét szeretnét továbbítani a számítógépre, vagy a video képét szeretnéd nézni olyan tv-n, projektoron, amin vga csatlakozó van?

Nagyon nem mindegy.

2023. jan. 11. 16:12
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a szamitogeprol akarja kikuldeni a jelet egy olyan eszkozre amin RCA van. Legyen az regi TV vagy projektor. En ezt csinaltam anno, ezert gondolom.
2023. jan. 11. 16:14
 7/10 anonim ***** válasza:

Kozbe megtalaltam, nekem ilyen volt anno.

LINK: [link]

2023. jan. 11. 16:16
 8/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Hogy tiszta legyen mit szeretnék:

Van egy régi Playstation 1-em.

Erről szeretném átvinni a video jelet vga csatlakozóval a monitoromra.

Ennek van egy 3 eres RCA kábelja egy Sárga ami a video jelet továbbítja és egy fehér+piros kábel ami a hangot (gondolom). Nekem bőven elég lenne ha a csak a video jelet át tudnám valahogy vinni a monitorra.

Jó lenne egy kis nosztalgia :)

Tv kilőve.

2023. jan. 11. 17:25
 9/10 anonim ***** válasza:

Szoval neked RCA IN VGA OUT kell...hmm..Ilyet nem lattam meg. Kivancsian varom,hogy mas tud e valamit erdemben hozzaszolni.

HDMI nem johet szoba?

LINK: [link]

2023. jan. 12. 10:13
 10/10 anonim ***** válasza:
Vannak átalakítók 10e Ft körül, de egyszerűbb lenne keresni egy régi tévét, ilyeneket talán ingyen is kapsz, ha nincs már a lerakóban az összes.
2023. jan. 12. 11:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!