Néhány napja napos időben világos nappal a mozgásérzékelős udvari lámpám elkezdett ki be kapcsolgatni.. mondjuk fél másodpercenként... Lekapcsoltam. Mi lehetett a probléma?
Aznap estig már be sem kapcsoltam.
Azóta nem tapasztaltam ilyet, igaz, nem is volt olyan szép napos idő azóta.
Egy jó KÜLTÉRI mozgásérzékelő szenzor 10-15 ezertől indul. Ami ez alatt van árban, ott megeszi az UV a burkolatot, nem IP 67-68 védettségű tehát a vízpára belejut a belsejébe és szétrohaszt mindent, többek között a szenzorokat is. Az ilyen egyben árult LED+mozgásérzékelős lámpatestek jóindulattal 1-2 éven belül kukák, a fentebb leírtak miatt.
A hiba pedig az alkony szenzor döglődésére utalhat.
11 ezerért vettem három vagy négy éve
.... De csak most (1 hónapja) vettem használatba.... Vagyis szereltem fel a falra.
Azóta még sok tesztelési lehetőségem nem volt.... Úgy értem hogy tiszta napos időben az udvaron mászkálva megfigyelje M, hogy rájön e megint a rángogörcs
Én ezt villamossági szaküzletben vettem....
Igaz vettem ott 8000 plusz valamennyi ért fejlámpát is... Ami nagyon gyatra... Hamar lemerül.... Pedig abban az lenne az eddig pláne hogy ha az ember mondjuk elindul vele valahova akkor ne merüljön le útközben,.. vissza is vinném kicserélni.... Ha nem esne annyira ki az útból ahol járok (a bolt)
A mozgásérzékelős reflektorok áramszünet után amikor visszajön az áram be szoktak kapcsolódni és a beállított időtartamig világítak. Úgy tudom, hogy az áramszolgáltatók a védelem érdekében zárlatot észlelve lekapcsolják az áramot, majd rövid idő után vissza. Ha még mindig fennáll a túlterhelés, akkor újra lekapcsolják. Ezt párszor megismétlik mielőtt végleg lekacsolják.
Nem lehet, hogy ezért kapcsolgatott a reflektorod?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!