Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Kaputelefonba tudok csörgés...

Kaputelefonba tudok csörgés nélkül beleszólni?

Figyelt kérdés

Sima társasházi kaputelefon, nem saját rendszer.

A készüléken három gomb van alapból, de mikor felcsöngetnek és felveszem, csak a felsővel tudom beengedni az illetőt, a másik kettő nem csinál semmit.

Vajon alkalmas lehet valamelyik arra, hogy leszóljak a "semmibe", vagy azok szimplán nem lehetnek bekötve?

Az a helyzet, hogy baleset után vagyok itthon, nehezen mozgok. A múltkor is úgy jártam, hogy csöngetett valaki (gondolom, a postás), de mire "kirohantam", pont elhallgatott, pedig még csöngött, mikor felkaptam, és hiába hallóztam bele, már süket volt.

Most fontos levelet várok, jó lenne, ha nem értesítőt hagyna a postás, mert azért nem tudok elmenni.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy van-e erre lehetőség vajon, hogyha késve érek ki, leszóljak, hogy ki csöngetett a huszonhatosba?!

Vagy ezek a régi típusú készülékek nem alkalmasak erre? (Nem kamerás meg semmi, az a fajta lent, hogy bepötyögöd a számokat és csörög, vagy be tudsz jönni lakás-kulcs-négyjegyűkóddal.)

2023. jan. 10. 07:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Készülékfüggő. De ha már nem csörög, akkor addigra elment onnan a postás, nem hallaná, amit mondasz.
2023. jan. 10. 07:20
 2/5 A kérdező kommentje:
Arra az esetre gondolok, amit a példámban is írtam, hogy valamelyik nap mire kiértem és felkaptam, *pont* elhallgatott. Ott talán még lenne ráció a visszaszólásban.
2023. jan. 10. 07:47
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha a "normál" telefonon megszakítják a vonalat a másik oldalon ("pont elhallgat"), akkor is hiába szólsz bele.

Ez ugyanúgy müködik, mint minden más telefon, vagy neg van nyitva a vonal, vagy meg van szakítva. Beszélni addig lehet, amíg nyitva van.

Írj ki egy cetlit a kaputelefonhoz, hogy csak lassan tudsz mozogni, várjon kicsit tovább.

2023. jan. 10. 08:03
 4/5 anonim ***** válasza:
#3 Arra gondol a kérdező, hogy tudna csengetés nélkül fentről vonalat nyitni, és beleszólni, akkor a postás még éppen ott lehetne és meghallhatná.
jún. 25. 01:57
 5/5 anonim ***** válasza:
Sehogy. A megoldás csak annyi, hogy teszel egy cetlit lenn a telefonra, hogy várjon, mert lassan tudsz csak odamenni a saját készülékedhez.
jún. 25. 07:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!