#11: Technológiai szempontból mind a kettő NAND-alapú flash-memóriás tároló, az eltérések a fizikai méretből (így a maximális tárpolókapacitásából, hisz kisebb területre kevesebb chip fér el) és a memóriachipek vezérléséből (a pendriveoknak egyszerűbb a vezérlése) adódnak.
Egyébként a Kingston-nak volt a DataTraveler Ultimate GT szériából 2 TB-os változata:
de az is csak kuriózumszámba ment.
Viszont a noname gyártókkal érdemes vigyázni:
a vezérlőchipjükben keresendő a csalás.
Köszönöm a válaszokat. Közben léptem és kisérlet képpen (kiváncsi vagyok)rendeltem az Aliról - mert ott sok féle van 2 TB-osat, majd beszámolok az eredményről. Nemigen reménykedem, esetleg ha beletettek egy GB-os SD kártyát, kérdés mekkorát, legalább tudjam használni valamire. Nem most érkezik, valamikor csak áprilisban. Zsákbamacska.
Köszi mégegyszer a hozzászólásokat.
Magkaptam a 2 TB-os pendrivot. Jól néz ki. Igen ám, csakhogy. Nagy nehezen lehetett formattálni, látszólag 2 TB-ot mutat minden mérés. Ténylegesen csak akkor tudom meg, ha rátöltök rengeteg fájlt, modjuk legalább 1.5 TB-ot. Nincs módom másként mérni. Viszont lemértem az olvasási és írási sebességet. Az olvasási jónak mondható, de az írási az gyalázatos. Egy síma 2 MB-os képet percekig tölt fel. Egy 320 MB-os videót hihetetlen sokáig töltött fel, nem is mértem. Ügyhogy ennyi a tapasztalatom az olcsó 2TB-os pendriverről. Ahogy számítottam is rá, nem vártam sokat tőle. Így azután nehéz lesz a próba 1.5 TB-os feltöltés. Így félre lesz téve. JÓ lesz esetleg képtárolónak. Kérdés, megmaradnak-e rajta.
Üdv.
#15: "Ténylegesen csak akkor tudom meg, ha rátöltök rengeteg fájlt, modjuk legalább 1.5 TB-ot. Nincs módom másként mérni."
Pendrive tesztelő eszközök:
Hát.... természetesen a 2TB-os pendrive nem létezik, pláne olcsón. Megkaptam a próba darabokat pár dollárért és leteszteltem. Pár MB-ot tudnak megszakításos írással, olvasással. Több program felhasználásával méricskéltem, kuka lett a vége. Erre számítottam, így nem csalódtam. Már megreklamáltam, elküldtem az eredményeket és visszadják a pénzemet. Rendeltem egy 128GB-ost is, az legalább 94MB-ot tud a teszt szerint folyamatosan, de a többi adat elvész.
Ez az eredmény, írtam, hogy beszámolok.
Üdvözlettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!