Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért álleg az órám, és hogy...

Miért álleg az órám, és hogy tudom felhúzni?

Figyelt kérdés
Pár nappal ezelőtt csináltattam meg az gy órát akkor járt szépen, nem volt rajtam két napig és megállt,van rajta korona, de csak forog körbe körbe, nem érzem hogy felhúzná az órát, és ha forgatom a koronát a mutatók nem mozdulnak, ha hordanám felhúzná magát, vagy tekerjem tovább a koronát?

2022. dec. 12. 05:41
1 2
 1/12 Gyakori93 ***** válasza:
61%

Mi az óra tipusa?

Ugyan is az automatikus mechanikus órákban van egy inga. Ami hordás közben felhúzza magát.

2022. dec. 12. 05:53
 2/12 A kérdező kommentje:
Sajnos nem értek az órákhoz, én is olvastam hogy lehet felhúzza magát, de nem tudom mi lehet....
2022. dec. 12. 06:22
 3/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
85%
Azért kellene az óra típusa, mert van amiben 1 nap vagy még annyi járástartalék sincs, van ami mozgásra, van ami a koronára is felhúzza magát. Ergo megállhat hamar. Vedd fel a kezedre, mozgasd fél percig , ha elindul a mutató, akkor vsz. működik. Ha nem, akkor vissza a szervízbe.
2022. dec. 12. 06:32
 4/12 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a segítséget, még annyit szeretnék kérdezni hogyha mozgásra felhúzná magát akkor a korona mire való, mert ahogy nézem nem csinál semmit..
2022. dec. 12. 06:46
 5/12 Ypszilon1980 ***** válasza:
85%
Általában vagy valamiféle időzítésre vagy tájolásra szokták használni.
2022. dec. 12. 06:50
 6/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2022. dec. 12. 06:51
 7/12 anonim ***** válasza:
85%
Sok órán picit ki kell húzni a helyéből (azért ne tépd le :D) azt a tekerőt, hogy működjön, pontosan azért, hogy nehogy véletlenül a mindennapi használatban elállítódjon. Ezt esetleg még ki tudod próbálni.
2022. dec. 12. 06:56
 8/12 anonim ***** válasza:
67%

Bakker, kérdező, szégyelled az órádat? Miért nem írod meg a tipusát, egyből tudnánk segíteni, hoyg mi hogyan működik!

Na jó, csak ki akarunk nevetni...

2022. dec. 12. 08:08
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Nézd meg a hátlapján mi van ráírva. Akkor többet tudunk mondani.

Így az óra típusát nem tudva:

Ha magát húzza ott vannak olyanok amik nem húzhatók koronáról, ott a korona az időt meg a dátumot(ha van) állítja.

Ahhoz ki kell húzni, ha van dátum akkor az első kattanásnál a dátumot tudod állítani két kattanásnál az időt. Ez persze akkor igaz ha mechanikus automata.

Ezt felhúzni a "seikorecskával" tudod, tehát elkezded rázogatni oldal irányba. Van benne egy lengősúly és az húzza a főrugót. Aztán ha már megy rendesen akkor a karodon már húzza magát.

Persze ez megint csak akkor működik ha mechanikus automata szerkezet ha kvarc akkor simán csak merül az elem vagy hibás a szerkezet.

2022. dec. 12. 08:50
 10/12 anonim ***** válasza:
Vidd vissza óráshoz
2022. dec. 12. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!