Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Földbe milyen kábelt?

Földbe milyen kábelt?

Figyelt kérdés

Oké, földkábelt... Na de hogyan? Kapuhoz visszük ki az áramot a telefonnak, kapumozgatónak, meg a pajtába is átvinném föld alatt ha már jön egy markolós és kiássa.

Szóval milyen kábel kellene, 16A elég.

A földkábel elég, vagy kell védőcső? Jó ha van védőcső nem? Ki lehet húzni ha valami gond lenne és újat átdugni? Milyen mélyre kell?

Nem én fogom csinálni, hanem szaki, csak előzetes árfelmérést végzek... múltkor egy 1100 forintos dobozra 7600-at mondott nettóban. :D Jó nagy agyagedény, de nincs más.

2022. dec. 5. 22:48
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Jóóó 12 bocsánat! De egy kábelt el tudun ásni. Azt nem tudom, hogy pontosan milyent kellene elásni!

Sok kérdésnél látom, hogy lehurrogjátok ha valaki saját maga szeretne megoldani valamit úgy, hogy közben nem ért hozzá.

Teljesen természetes, hogy veszélyes dolgokat - vilany, gáz, ... - nem szerelünk hozzáértés nélkül,

De! azt is tessék megérteni hogy ha az ember megvárja a szakit, akkor

1. még a 98. születésnapján is lenne valami ami még nem készült el a házon

2. és ha mégis ideér a szaki, akkor pedig még napokig kell utána dolgozni, javítgatni, rendbetenni amit elcseszett.

3. fél év múlva megint meg kell csinálni, mert elcseszte, összecsapta, sietett, elfelejtette, nem volt olyan anyag, "berakom ezt, egy darabig örökös lesz". Aztán lehet leverni a drága csempét, mert valahol szivárog a víz, bele a kötődobozba, a fi relé meg fél percenként kapcsol le...

2022. dec. 6. 17:40
 12/12 anonim ***** válasza:
Földbe földkábel kell, de azt hittem, hogy ez egyértelmű. Rögtön az első mondatod az volt, hogy földkábel, de hogyan. Leírtam a hogyant. :)
2022. dec. 6. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!