Számít, hogy hogyan van az eszközök kábele tartva?
Figyelt kérdés
Én pl a hajszárítóm kábelét éppen behajtogatom és teszem is el. Após ezt meglátta nálunk és szinte kioktatott, hogy ezt nem szabad így tárolni és elvette tőlem, rátekerte tök szorosan furcsán a hajszárítóra. Semmi értelmét nem látom, hogy ez miért jobb így, pont hogy szerintem ez nem tsz jót a kábelnek, hogy szorosan rátekergeti... Csak hogy ő elektroműszerésznek tanult, és ezt így kell.
Párom is minden kábelt tekerget, a mobiltöltőmet is mindig így összetekerte - na meg is tört egy idő után a külseje ott, ahol behajlította -.-. Azóta ő sem tekergeti, hiába azt tanította az apja neki. Persze, jobban néz ki ha össze van tekerve szorosan, de engem kiakaszt.
2022. nov. 2. 12:56
1/5 anonim válasza:
Nem számít, hogy szorosan vagy lazán tekered, de gondolom nem is évekig van így tárolva.
2/5 anonim válasza:
Jobb, ha csak lazán van feltekerve, kevésbé törik meg, így tovább fog tartani.
3/5 anonim válasza:
A lehetőségekhez képest minél nagyobb átmérőre célszerű összetekerni, mert így törik meg legkevésbé a kábel. Ha lapos kábelről van szó, akkor még arra is érdemes figyelni, hogy ne tekeredjen meg. Különösen vigyázni kell a villásdugóból kijövő és a készülékbe bemenő részre, legtöbbször ezek környékén szokott megtörni.
4/5 anonim válasza:
Hiába műszerész, ha hüje. Az ilyen tyúkbelezésnél a legjobb a minél kevesebb törés, a szoros tekeréssel meg fokozza a törés kialakulását. Kérdezd meg az agytröszttől, hogy miért találták ki az eszközök vezetékeire a törésvédőt, mi célt szolgál?
5/5 anonim válasza:
Csak okoskodni akart. Jól néz ki, ha szorosan van tekerve, de nem tesz jót a vezetéknek, sokkal nagyobb erők hatnak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!