Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Wattos kérdés! Működhet így a...

Wattos kérdés! Működhet így a kávéfőző?

Figyelt kérdés

Párommal kamionozni fogunk és tervezek venni egy kávéfőzőt. Vett egy áramátalakítót vagy minek is nevezik amit rácsatlakoztatnak az akkumulátorra és elviekben 1100 Wattot generál hogy többféle gépet is használhassunk a kamionban.

A gondom az, hogy a kapszulás kávéfőző amit kinéztem 1500 W .

Pàrom szerint nem fog működni így meg se vegyem, de gondoltam rákérdezek, biztos ami biztos . EgYáltalàn nem fog működni a 400W különbség miatt? Le kell mondanom róla ?😢

2022. nov. 2. 10:06
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Keress rá a kamionos kávéfőzőre. Ja, és hallgass a párodra.
2022. nov. 2. 10:09
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
300W-osak a kamionos kávéfőzők. Nem véletlenül.
2022. nov. 2. 10:18
 3/8 Szirty ***** válasza:

Egy inverter (már amelyik) túlterhelhető, de csak rövid ideig. Annyi idő nem elég a kávéhoz.

Ha meg az 1100W adat kínai "marketing Watt" akkor régen rossz, mert jó ha felét tudja a valóságban...

2022. nov. 2. 12:29
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Jéjzusom, micsoda idiótaság! Egy 1500 wattos kávéfőző 1500/12 = 125 ampert fogyaszt elvileg. Ez túlterhelné a jármű elektromos rendszerét. Nem is beszélve arról, hogy az inverteres áramátalakítás veszteséges. Okosabb volna egy 12 voltos merülőforralóval megfőzni a kávét, ami becslésem szerint 10-20 amperrel beéri.
2022. nov. 23. 20:53
 5/8 anonim ***** válasza:

Négyeske, láttál te már 12 voltos kamiont?

Mert én csak 24 voltosat. Akkor már csak 62 amper kell. És egy kamionban azért elég combos akkuk vannak, ennyit akár egy órán keresztül is leadnak.

2022. nov. 24. 00:28
 6/8 A kérdező kommentje:
Megoldottuk, vettünk egy nagyobb teljesítményű inventort ami kihoz majdnem 2000W-ot és tökéletesen működik minden, a kavefőzőm , hajszárítóm szendvicssütőm is. Természetesen menet közben mert hamar lemeríti az aksit
2022. nov. 24. 15:02
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Ötöske: Ez hülyeség, mert 24 voltos akku nincs is. Hacsak sorba nem kötnek két 12 voltosat, de az meg pocsékolás. Ha az egyik tönkremegy hirtelen, nem lesz bizsera rendesen. Eleve nagyon drágák az autóakkuk, ki az a marha, aki belebuherálna mégegyet a kamionba brahiból?
2022. nov. 25. 12:14
 8/8 anonim ***** válasza:

Heteske debilke:

Kérlek mutasd meg, hol írtam 24 voltos akkumulátort! Eddig azt hittem, csak írni és gondolkodni nem tudsz, most kiderült, hogy olvasni sem.

Ezt írtam:

"Négyeske, láttál te már 12 voltos kamiont?

Mert én csak 24 voltosat."

Egy mondattal később:

"És EGY (tetszik érteni, egy darab kamionról van szó) kamionban azért elég combos AKKUK (figyelsz? többes szám, több akkura utalok) vannak, ennyit akár egy órán keresztül is leadnak."

De te tényleg nem láttál még nyergesvontatót, csak a GTA-ban:

"Ha az egyik tönkremegy hirtelen, nem lesz bizsera rendesen. Eleve nagyon drágák az autóakkuk, ki az a marha, aki belebuherálna mégegyet a kamionba brahiból?"

Nézzük sorban:

BIZSERA: bizsergető érzése csak a váltakozóáramnak van. Egyennek nincs. Ha megfogod a metró áramvezető sinét, nem fogsz érezni semmi bizserát addig a pár tized másodpercig, ameddig a véredben az egyenáram meg nem kezdi a vízbontást, és nem lesz belőle egy habzó vörös pezsgőfürdő másodpercek alatt.

Minden nagyobb teherautóban, és minden nyergesvontatóban 24 voltos a rendszer, 2 db 12 voltos akku van sorbakötve, méghozzá nagyobbacska, 120-200 Ah.

A tönkremenés pedig benne van a pakliban. Bármelyik cella tönkremehet, az mindegy hogy a 12 cella hogy van csoportosítva, 2x6 2 db 12 voltos akkuban, vagy "brahiból" 12 db külön 2 voltos cella sorbakötögetve.

2022. nov. 26. 11:29

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!