Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Megéri megvenni a napelemes...

Megéri megvenni a napelemes karácsonyi fényfüzéreket?

Figyelt kérdés
Sajnos most hogy felemelték a rezsit így is alig tudok az átlag fogyasztás alatt maradni ezért karácsonyi világításnak ezt gondoltam a napelemjét kitenném a tetőre.

2022. nov. 1. 23:57
 1/7 anonim ***** válasza:
66%

Én kb 2-3 éve elég olcsón jutottam hozzá pár napelemes füzérhez, és én házon kívülre azoakt szoktam kitenni. A napelem panelt ami hozzá van azt egy jó napos helyre szoktam kitenni ahol decemberbe napkeltétől legalább kora délutánig érje a nap hogy annyira feltudjon töltődni még felhős időben is hogy legalább sötétedéstől éjfélig kitartson, ez nagyjából működött is.

Azt neked kell edöntened mennyire érné meg, mennyit szánsz rá. Arrafigyelj hogy a belső akkumulátort valószínű hamar cserélned kell mert gagyi kínait szoktak beletenni ami max 1 szezont bír ki. Nekem sima AA ceruzaelem formájú akkuval megy.

Van pár hálózati ledes füzérem ami szinte alig fogyaszt áramot azokat fogom még használni beltéren 1-2 helyen meg a fára azokat rakom fel.

Nekem vannak retro füzéreim is, többnyire eddig azokat tettem fel, de az valószínű idén kimarad mert az azért megdobná a fogyasztásunkat én úgy gondolom.

2022. nov. 2. 00:19
 2/7 anonim ***** válasza:
89%

" azért megdobná a fogyasztásunkat én úgy gondolom."

Egy 10W-os fény 4 nap alatt visz el 1 kW-ot, ha nonstop világít.

A sűtőtől meg a villanytűzhelytől jobban tartanék, azok 15-20 perc alatt végeznek vele.

2022. nov. 2. 01:43
 3/7 anonim ***** válasza:
31%
Az eladónak biztosan megéri. Te meg kapsz egy ipadi hulladékot. Ha 3-4 napig nem lesz napsótés, akkor semmit nem fog érni.
2022. nov. 2. 09:32
 4/7 anonim ***** válasza:
54%
Egy 100-as LED sor a táp melegedését is beleszámítva fogyaszt 10 Wattot. Ha ráteszed egy mechanikus időkapcsolóra ami csak a sötét órákban indítja, 16-6 óra között, akkor egy éjszaka alatt elfogyaszt 140 Wattot, azaz egy hét alatt jön össze 1 kWh úgy, hogy az időkapcsoló fogyasztását is belevesszük, ami legyen hasraütésre 10 Watt/24 óra. Ha november 27.-én indítod és január 15.-én megy utoljára, akkor összesen 6 kWh-t fogyasztasz az egész szezon alatt. Ha ennyin múlik hogy átlagfogyasztó vagy, kapcsold le. Nekem viszont, aki ígyis-úgyis felette van, nem oszt nem szoroz, a fent leírt szisztéma alapján be fogom indítani.
2022. nov. 2. 09:45
 5/7 anonim ***** válasza:
Ezt írtam le én is amit 4-es, de törölték. Elég este 8-9-ig mennie, nem is kell egész éjszaka veretni neki a fényt.
2022. nov. 2. 10:34
 6/7 anonim válasza:
Sokat nem spórolsz vele, nem mondom azt, hogy nem éri meg, mert én is ilyet használok. Legfőképpen azért, mert nincs kedvem kábeleket húzkodni az egész ház körül, csak amiatt hogy pár helyet lefedjek, így került a választásom napelemesre, mert ahova akarom, oda letűzöm és kész. Meg kell jegyeznem, nagyon időjárás függő, hogy mennyit fog világítani. Ha tisztára borús, felhős idő van, akkor kb 1-2 órát. Viszont, ha kisüt a nap legalább 1 órára, már akkor jóval hosszabb ideig világítanak. Amit szoktam csinálni az az, hogy már napokkal a díszítés előtt az ablakomba kiszoktam tenni a fényre a napelemet, leválasztva az égősorrol, hogy teljesen feltöltődve indítsam el az ünnepek alatt. :)
2022. nov. 6. 22:42
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is van, használtam vagy 2x. Nem ezért vettem mert napelemes, hanem a párom vette, hogy nem kell hozzá kábel. Ez igaz, de hogy már délután lemerül, annak semmi értelme.
2022. nov. 7. 02:56

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!