Ez a körfűrész jó lenne gallyfa (max 7-8 cm átmérő) és raklap deszka vágására?
Egyáltalán nem vagyok otthon a témában. Idén költöztünk vidékre. Panelban nőttem fel.
Végül is ár érték arányban szertnék venni egy olcsóbb barakács gépet. Amivel hulladék fát is lehet aprítani, de ha kell akár finom munkára is alkalmas.
Max olyan 70-80 ezrem van rá.
Ami még fontos, hogy nincs 3 fázis.
Bőven jó. Volt olyan év hogy raklapokkal tüzeltünk és házi készítésű körfűrésszel vágtam össze. Nekem is 1,8 KW-s motor van rajta csak 300 mm-es lappal.
De a hasítva lerakott méteres rönkfát is ezzel vágtam, csak néhány darabhoz kellett láncfűréses segítséget hívnom.
Jó lap kell rá!!
Olcsó spiáter fogaskerekek vannak benne. Ha tolod neki, hamar kinyírod, ha kíméled akkor meg kitavaszodik mire felaprítod a fát.
Használt szalagfűrészt érdemes ilyen feladatra használni. Ha elfogadsz egy tanácsot: állj át klímára. Én megtettem, ráadásul úgy hogy erdő mellett lakok, semmivel sem drágább most a villanyszámla, mintha megvenném a fát.
Ja és a raklapok gombaölővel vannak átitatva, magyarán kezelt fa. Mérgező a füstje, gyerekekre különösen veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!