Led tv villogás, fényerő változás, mi lehet az ok?
Sziasztok! Samsung led tv-nk van és nemrég furán kezdett villogni, aránylag rendszertelenül.
Csak egy pillanatnyi, sötétebb jeleneteknél feltűnőbb. Olyan mintha hirtelen valaki felnyomná a fényerőt majd utána visszaáll.
Ez tv hiba? Mi okozza? Szükséges lehet a szervíz vagy lehet csak valami beállítás helyrehozná?
Kb lassan két éves a tv eddig mem volt gond.
Nincsen bekapcsolva valami ehhez hasonló? "LED Mozgás Mód"
Samsungon nem tudom mi a neve, nekem Sony Bravia van ott ez a neve. Ennek a funkciónak az a lényege, hogy energiát spórol meg azáltal, hogy a sötétebb részeken lejjebb veszi a háttérfényt, így tűnik úgy, mintha villogna.
Kikapcsolni valahogy itt kell: beállítások->kép->részletes beállítások->élő szín->LED mozgás mód
Nem ártana egy pontos típusszám, mert úgy sokkal specifikusabban, konkrétabban lehetne utánanézni.
Látatlanban én is arra tippelek, amit 1. írt.
Köszönöm nektek, valami hasonlót találtam csak, mintha azóta jó lenne, de majd ma kiderül.
Ha belegondolok múltkor babráltam vele, aztán lehet valamit elállítottam. Majd megírom, ha már tutira jó :)
Köszi nektek, így azért jobb mintha meghibásodna xD
Egy random tipp, annak alapján, amit a 46 éves, amúgy okostelefont, számítógépet, tabletet használó, szóval amúgy mai "modernnek" mondható tesóm is már egyszer-kétszer elbénázott, mire megtanítottam Neki.
Sajnos képet ide nem lehet csatolni, de érdemes megnézni a jelenleg beállított bemenetet, aminek minden TV távirányítón többé-kevésbé azonos, sajátos jelölése van, hogy nem állítódott-e el.
Ha a megjelenített tartalom hatással van a "villogásra", akkor beállításbeli kérdés. Dinamikus kontraszt, meg fényerő meg egyéb nyalánksűgokat lehet állítgani.
Én a samsung tu8502-esemet monitornak használom és rohadtul zavaró volt, hogy kb minden weboldal máshogy jelenik meg azzól függően mennyi bennük a világosabb, vagy sötétebb rész :D
Rájöttem, hogy a bemenetet kell átállítani PC-re.
Így nem fog csinálni a képpel semmit. Amiz kap azon a HDMI bemenetet azt megjeleníti és kész. Nem fogja külön kotrasztozni, fényesíteni, csicsázni.
Amúgy meg, a mai tévéken már van helyreállítás, visszaállítás az alapértékekre (gyári alapbeállítás, gyári visszaállítás) vagy valami ilyesmi, az szerintem helyrehoz mindent.
De én a helyedben keresnék ott helyben, ahol TE laksz (illetve praktikusan, ahol a TV található) - egy mai készülékekhez IS értő - , helybeni szakembert, aztán kiképeztetném magam vele, hogy az adott hibával kapcsolatban (amennyiben laikus ember által is orvosolható), a javíttatáshoz ne kelljen szakembert rángatni.
Fú 6-os te aztán el vagy tévedve... a felhasználó ma már nem tud csinálni kb semmit, csak amit a menüben be tud állítani és ennyi. A szervizes talán tud valami titkos kódot amivel valami szervizmenüben lehet állítani még 1-2 dolgot, de ezeket meg lehet találni az interneten is. Kiképezni pedig nem fog - főleg ingyen - senki senkit semmire. Majd persze én ingyen elmegyek a lakossághoz és elmagyarázni hogy hogyan forrasszon meg valamit, aztán meg éhendöglök, mert nem hoznak semmit javításra mi? Van a fejedben háború rendesen!
Ott a válasz az 5-ösben. Ha az nem oldja meg, akkor hardveres gondja van a készüléknek, ahhoz pedig sokszor még hozzáértőként sem nyúlunk, mert senki nem fogja kifizetni azt, hogy a 400 forintos alkatrészt 4 óra munkával kicserélem, amikor fele annyiból megvan egy egész nyák cseréje. Ha pedig a panel a rossz, akkor kuka az egész, új tv kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!