Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ezen a videókártyán miért...

Ezen a videókártyán miért csak 1 ventillátor van?

Figyelt kérdés

ASUS Turbo GeForce RTX 2080 Ti 11GB GDDR6

ASUS ROG Strix NVIDIA GeForce RTX 2080 TI OC Edition 11 GB

A kettő közül az első kártyán 1 db van, a másodikon 3 is. Oké, hogy az OC-s, de nem OC-sek közül is sokon van 3 ventillátor. Vagy az első az direkt valami vízhűtéshez való kártya lenne? Hamarabb túlmelegszik, mint a másik?

2022. okt. 21. 13:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Alapból ma már nem olyan hangos egy videókártya, nem süvít, az egy ventis valszeg igen.
2022. okt. 21. 13:28
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
az első kártya low profile kivetelezésű, ezért van egy ventillátora. Mivel LP, ezért minimálisan gyengébb, mint a "nagyobb" társa. Az OC-nak pedig nem hiszem hogy annyira többlet hőt termelne, mint gaming módban, nekem OC-ban 106%-ot enged
2022. okt. 21. 13:56
 3/9 anonim ***** válasza:
14%

2022-ben is még a ventilátroknál tartanak...

Hát nem röhely?

Meddig tudják még eladni ezt a szart az embereknek?

Minden fejlődik, de a "ventilátor" 40 éve marad...

Ez olyan mint űrhajóba a villanykörte!

2022. okt. 21. 15:26
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Kövezzen meg érte bárki, de én egyszerűen nem tudom komolyan venni azt a lakossági informatikai eszközt amibe ventilátor kell!
2022. okt. 21. 15:27
 5/9 Kólauborkával ***** válasza:
75%
Mi bajotok a léghütéssel? Komolyan kérdezem. Mert én meg a vízhütést nem szeretem, elszáll a szivattyú, ami a gyengepontja a vízhütésnek és szevasz. Amég ha a ventim hal meg, van új a fiókba (nem egy drága dolog) és kicserélem, mondjuk 10perc alatt, ebben már a cigi is benne van.
2022. okt. 21. 16:21
 6/9 anonim ***** válasza:

Mert baromság!

Tervezzék meg úgy azt a tetves chippet, hogy passzívan hűljön!

Autótechnikába / hajóknál meglehet? Még vízállóak is!

Vagy akkor el kell osztani a teljesítényt több processzor között, meg eleve ezt az egész "kártya" formátumot dobnám.

Céleszköz külön hídon annyi helyen amennyit igényel és kész!

Még az optikai adatátviteli megoldásak is több értelme lenne a részegységek között!

2022. okt. 21. 18:46
 7/9 anonim ***** válasza:

A vízhűtés is egy kőbalta módszer, ha valami optimalizáltan van megtervezve az nem igényel külön hűtést!

Ezeknél spórolnak 3 mm sziliciumot meg pár miligram aranyat / rezet / egyéb félvezetőt azt nesze helyette a százforintos ventillátor!

2022. okt. 21. 18:48
 8/9 anonim ***** válasza:

Másikmeg a "játékok" amikre használva vannak ezek...

Régebben is menyni baj volt ezeknek a kártyáknaka hűtésével, fogták a játékokat, átdolgozták a kódot / az eljárásokat a végeredmény még jobb lett, kevesebb helyen és fut azon uis amin nincs hűtés!

Akkor? A kódok is szarok, meg a hardver is amit eladnak vele!

2022. okt. 21. 18:51
 9/9 Kólauborkával ***** válasza:

Mondjuk igaz, egyet értek, hogy olyan tervezéssel passzívan is menne, csak nem tudom ez mekkora helyet foglalna.

Valamint a kódok optimalizálása se lenne egy utolsó dolog. Mind a kettöben van igazság.

2022. okt. 21. 21:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!