Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » H tarifás klimázásnál van-e...

Marczell kérdése:

H tarifás klimázásnál van-e lehetőség mérni az áramfogyasztást egyénileg?

Figyelt kérdés

A szitu a következő.

Van egy ház, abban 4 db albérlet. A főbérlő a lakásokba beszereltetett 1-1 klímát.

A főbérlő a klímákat új áramkörre akarja tenni, H tarifát fizetnénk érte, de csak 1 mérőóra lesz rajta.

Leközölte, hogy 4 felé osztva fizetjük így a számlát. Szóval ha valaki napi szinten 10 órát klimázik és én csak 1-et, akkor bizony én fizetek utána is.

Van-e lehetőség arra, hogy valahogy méressem az albérletemben levő klíma fogyasztását?

Klímába nincs ilyen mérő modul építve, és nem lehet megszakítani az áramot klíma és mérőóra között.

Valami ötletetek van erre?

2022. okt. 14. 09:09
1 2
 11/12 Kólauborkával ***** válasza:
Nekem nincs H tarifám, viszont úgy tudom a kedvezményes ár jár akkor, amúgy nyugodtan használhatod, csak nem H tarifás, hanem rendes nappali áron.
2023. márc. 9. 19:49
 12/12 anonim ***** válasza:

Valószínűleg így "működik" a mérés, időszakfüggő az árképzés.

Azért bennem felmerült: úgy tudom a H tarifás fogyasztás nem számít bele a kedvezményes havi 207(?)kWh-ba.

2023. márc. 10. 13:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!