Miért csökkent a mélyláda hangja?
Sziasztok!
Eddig Rear kivezetésen használtam a mélyládát, azonban most átkötöttem subwoofer kimenetre. Miért csökkent a láda ereje? Az erősítő beállításain nem változtattam.
Mert a rear kimeneten a teljes hangspektrum jön, a mélyen meg csak a mély. Ha nem 5.1 a forrás, hanem csak sztereó (pl. zene) akkor nincs is eltérés a fő és a rear hangszórók jelei között.
Tehát ráküldted valamelyik oldali reart a basszusládára, és az meg képességei szerint sugárzott belőle amennyit és ahogy tudott.
Most van jól a basszusládád, mert egy leválasztott jelet kap, és csak azt a tartományt sugározza, amire tervezék.
Épphogy nem magas neki, hanem ennyi jön 45 Hz alatt a teljes hangképből. Ahogy feljebb mész frekiben, több fog jönni. Simán felmehetsz 200-is próbaképpen. Az már nem szub, de bőven mélyközép.
Minél magasabb frekvenciákkon mozog a membrán, annál erőteljesebbnek fogod hallani, mert annál sűrűbben mozdul meg, több levegőt mozgat meg.
45 Hz alatt eleve nincs sok minden a hangképekben, tényleg csak a szubok. Zenékben csak a nagydobok legalja, meg némi basszus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!