Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Meg csípett a 12 volt. Lehet...

Meg csípett a 12 volt. Lehet bajom tőle?

Figyelt kérdés
Kicsit nedves kézzel nyúltam az epilátor csatlakozójához. Megcsípte az ujjam. Majd nem hittem el (tudom mekkora hülye vagyok) és mégegyszer megfogtam ismét meg csípett.
2022. szept. 24. 12:10
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
0%
én azért a helyedben felhínám az orvost, van olyan, hogy órákkal később jelentkezik valami gond.
2022. szept. 24. 14:02
 22/33 anonim ***** válasza:
100%
Ember! 12V-ról van szó! Nem 240-ről. Ekkora rémületet még nem is láttam. Semmi bajod nincs és nem is lesz!
2022. szept. 24. 14:12
 23/33 A kérdező kommentje:
Köszi igen tudom, csak előzményekben írtàk hogy az amper is számít, ami 0,4 Volt.
2022. szept. 24. 14:13
 24/33 anonim ***** válasza:
100%
Az epilátorod vesz fel 0,4 ampert, nem a tested.
2022. szept. 24. 14:18
 25/33 anonim ***** válasza:
32%
Kérdezö, olvashattál most sok (talán joszándéku) de buta választ. 12V nem csip meg! Meg sem érzed! (Probáld megfogni egy autoaksi két kivezetését. Semmit sem fogsz érezni és nem lesz semmi bajod töle.) Ami megcsiphetett biztosan sokkal több volt mint 12V, de az áramerösség elhanyagolhato. Vszinüleg a töltö áramkörének egy kondenzátora sült ki rajtad keresztül. Semmi gond, csak kellemetlen.
2022. szept. 24. 14:29
 26/33 anonim ***** válasza:
Vékony nedves bőrön at csiphet. Nyaltál már meg 4,5V-os laposelemet? Naugye.
2022. szept. 24. 14:48
 27/33 anonim ***** válasza:
picit megcsíp, semmi bajod nem lesz
2022. szept. 24. 15:12
 28/33 anonim ***** válasza:
100%

Törpefeszültség, semmi bajod nem lesz.

A 400 mA gondolom az amit a tápegység tud maximum vagy amit az epilátor felvesz.

De az áramot alapvetően az ellenállás határozza meg. Ha a 12 voltot rákapcsolod egy ellenállásra, akkor ohm törvénye alapján tudod kiszámolni az áramot. Feszültség osztva ellenállás. Jelen esetben: 12 volt / több ezer ohm. Pár mA lehet maximum.

Az emberi test ellenállásának a nagy részét a száraz bőr adja, amit drasztikusan lecsökkentesz azzal, ha át van áztatva, akár az ezred részére is csökkenhet. De a 12 volt még így is csak néhány mA áramot képes létrehozni, amit csak egy kis csípésként érzékelsz.

Ráadásul ez a kicsi áram is valószínűleg csak a kezeden keresztül folyt a pozitívtól a negatív érintkezőig.

Ha pl. a konnektorban fogod meg a fázist, akkor a föld felé záródik az áramkör, azaz ilyenkor az egész testeden folyik keresztül az áram, beleértve a belső szerveidet, ezért ez sokkal-sokkal veszélyesebb, mint ami veled történt.

2022. szept. 24. 16:13
 29/33 anonim ***** válasza:
100%
26 Akkor fogjál meg akármilyen nedves kézzel laposelem kivezetést! Érzel valamit? Nem. Naugye:-) (Az izlelöbimbok a nyelven valoban ingerelhetök kisebb áramerösséggel is. Ugyanez a kéznél nem müködik! Szoval marad a Naugye!)
2022. szept. 24. 18:50
 30/33 A kérdező kommentje:
Azta! Csak Érdekessègképpen kérdezem akkor ha megnyaltam volna ezt az egységet jobban csípett volna? :D de ártalmasabb is lett volna vagy csak érzetre?
2022. szept. 24. 19:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!