Áramkimaradás esetén otthoni tartalékenergia (akkumulátor), amiről legalább egy laptopot lehet pár óráig működtetni? Tudna ajánlani valaki ilyesmit?
Nekem ilyen van:
En ezt ugy oldottam meg hogy vagy a szivargyujtoba dugod ha van kocsid, vagy levagod a zsinor veger, rakotsz egy krokodil csipeszt, es utana racsipeszeled egy auto akksira.
# 2
Esetleg volna olyan MEGBÍZHATÓ magyar forrás ahonnan ezt meg lehetne rendelni? Nemigazán szeretnék az Ebayről ilyesmit vásárolni. Ráadásul a postaköltség sok esetben a vásárolt áru összegének a fele - tehát ez azt jelenti hogy én az eredeti ár másfélszeresét fizetném ki. Még akkor is jobban megérné, ha pl. 40 km-t kéne menni érte oda-vissza kocsival.
Egy sima 12 voltos autóakkumlátorról fél-két napig elmegy egy laptop normál üzemben, erős hardverigényű játékkal talán kicsit kevesebbet. Ehhez kell egy szivargyújtós töltő, ahogy a #2 is írta. Magyar boltokból is lehet rendelni 2000 forintos házhoz szállítással, elég rákeresni a guglin.
Én a [link] oldalról rendeltem típus specifikus szivargyújtós töltőt.
#6, hát erről írtam én is a #3-ban, de hát nem érti...
De érti. 🙂 Csak a válaszadó nem érti, amit a kérdést feltevő föltett.
Egy mobil, nagy kapacitású akkumulátorról (tartalék energiáról) volna szó, ami nem aggregátor, de van benne konnektor csatlakozás. Amire pl. rácsatlakoztatunk egy random elektromos eszközt, ami addig működik amíg a "tartalék energiából" ki nem fogy az áram.
Leegyszerűsítve, olyan, mint az USB-s powerbank, de annál jóval nagyobb kapacitású.
Tudom hogy van ilyen, csak nem tudom, hogy mi a neve.
Magyarul egy nagy kapacitású akkumulátor, amibe van egy konnektor bemenet és ami föl van töltve elektromos árammal és képes egy elektromos eszközt akár hosszú órákig is működtetni, külső hálózati forrás nélkül.
Egy 12V 60Ah autó aksi + 12 to 230V autós inverter?
(Egyedül a villany-motorokat nem tudja elvileg meghajtani, de minden mást igen)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!