Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Laptopot megéri még manapság...

Laptopot megéri még manapság venni?

Figyelt kérdés
Mire nem elég egy mobiltelefon vagy tablet?

2022. szept. 5. 18:57
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

"Mire nem elég egy mobiltelefon vagy tablet?"

Mondjuk pl. normális munkára?

Persze, aki nem csinál semmit, csak Facebookozik meg Youtubeot néz, annak elég a tablet. De tudod, az emberek szoktak értelmes dolgokat is csinálni a laptopon.

A tablet az én szememben tök értelmetlen kategória. Zsebben hordozáshoz túl nagy, érdemi munkára túl kicsi.

2022. szept. 6. 09:51
 12/23 DK-s ***** válasza:

Szirty-nek:

Most tesztelni akarsz?

Mondjad.

2022. szept. 7. 19:35
 13/23 Szirty ***** válasza:

"Most tesztelni akarsz?"

Nem. Miből jött ez neked?

Egyszerűen csak szerintem az hogy "telón is szinte bármi megoldható" az nettó hülyeség.

Kivéve persze ha a "minden" és a "szinte" szavak jelentését nem igazítjuk végletesen a kijelentéshez...

2022. szept. 8. 08:28
 14/23 DK-s ***** válasza:

Szirty-nek:

Ahhoz hogy a "szinte bármi" ne teljesüljön, nem hétköznapi feladatot kell mondanod.

Ha maradunk egy átlagos user szükségleteinél, akkor "szinte bármi".

2022. szept. 8. 17:28
 15/23 Szirty ***** válasza:

És mit értesz átlagos user alatt?

Frusztrált tiniket akik orrvérzésig jutuboznak fészbúkoznak, tiktokoznak, torrenteznek?

Tudod te mi folyik egy termelő üzemben? Egy cégnél?

Munka!

Oda csak a manók járnak? Láttál már SAP-t, logisztikai szoftvereket, CAD szoftvereket?

Az a nem hétköznapi? Tudod mennyi ilyen hely van?

Ha a mobillal bármit meg lehet oldani akkor ezt így el lehet mondani egy baltáról is!

Úgy látom az ilyen vélemény szűklátókörűségről árulkodik.

De mindegy is. Már az elején írtam hogy ha neki megfelel egy mobil és tablet mindenre amire igénye van akkor ne vegyen laptopot.

Ez így rendben is van, de ráhúzni a világra már botorság.

2022. szept. 8. 18:44
 16/23 DK-s ***** válasza:
50%

Igen,tudom hogy egy cégnél munka folyik, de úgy tűnik hogy nagyon eltérő a mentalitásunk.

Ha egy munkahely elvárja hogy olyan munkát végezzek amelynek technikai feltételei vannak, akkor biztosítsa nekem a hátteret is!

Nem képzeled, hogy azért költenék egyetlen fillért is, hogy dolgozni tudjak? Talán azt az esetet leszámítva, ha az otthon végzett munka plusz lóvéval jár. De s'ggnyalás vagy "pedálozás" céljából biztos hogy nem!

2022. szept. 8. 18:51
 17/23 Szirty ***** válasza:
Igazad van, de a kérdést én úgy értettem (nem kevéssé a válaszod alapján) hogy van-e értelme egyáltalán a laptopnak.
2022. szept. 8. 19:00
 18/23 DK-s ***** válasza:

Szirty-nek:

Igazából a laptop egy luxus-számítógép. Már ami az ár-érték arányt illeti.

Kényelmes mert mobilizálható, kis helyen elfér, és a tudása azonos lehet bármelyik asztali géppel. Viszont ugyanazokkal a paraméterekkel egy laptop 2-3X drágább, mint az asztali megfelelője. És a vinyón és a RAM-on kívül semmit nem tudsz cserélni.

Én is laposon nyomom. :)

2022. szept. 8. 19:10
 19/23 anonim ***** válasza:
Én nem használom munkára a laptopom. Itthon szoktam hobbi szinten zenélni. Amihez kell egy külső hangkártya. Már el is fogyott(álagos esetben) az usb csatlakozási lehetőség. Még tölteni sem lehet közben a tabletek többségét. Nagyon macerás és lassú. Tartalomfogyasztásra van kitalálva.
2022. szept. 17. 04:47
 20/23 anonim ***** válasza:
Jah, még annyit hozzáfűznék hogy usb elosztó sem jöhet számításba. Egyszerre nem tudja tölteni és használni is az adott portot. Tudom, próbáltam.
2022. szept. 17. 05:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!