Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mi fogyaszthatott el ennyi...

Mi fogyaszthatott el ennyi áramot?

Figyelt kérdés

Egy kisvárosban élünk ahol ugyanabban az utcában nyolc házzal tőlünk van egy háromszobás lakás amit három éve olcsón meg tudtunk venni. A lakás lényegében teljesen üres egyáltalán nem használjuk néha szoktunk szétnézni és a kertet rendbe tenni néha egy - egy piknik vagy szalonna sütés ilyesmi hogy lássák van mozgás a ház körül. A villanyórát két éve cserélték azóta 57 kilowattnyi áramot fogyasztottunk el. (ennyit mutat az óra) . Minden ottlétünk után és szoktam zárni az ajtót és minden eljövetel után lekapcsolom a kismegszakítót hogy ne legyen áram a lakásban. Legutóbbi ott tartózkodásunk után viszont valahogy mégis elfelejtettem lekapcsolni a kismegszakítót ez valamikor július végén vagy augusztus legelején lehetett - azóta nem voltunk a háznál. Az teljesen biztos, hogy ottlétünkkor az óra állása 53 kilowatt volt mert én kapcsoltam fel a kismegszakítót a bejárati ajtó kinyitása után. A háznál senki nem tartózkodott KB- 4-5 hétig mégis meglepetésemre tegnap amikor kimentem a házhoz az óra 53 KW helyett már 57 KW-ott mutatott. Legutóbbi ottartozkodásom idején ami KB 10 perc volt még a lámpát sem oltottam fel ugyhogy az sem lehet hogy talán én használtam el 4KW-ott.

Nem értem ha senki nem volt a háznál mi fogyasztott el 4 Kw-nyi áramot durván egy hónap alatt?

2022. szept. 4. 20:41
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
83%
Villanybojler, hűtő, műszaki cikkek standby módban.
2022. szept. 4. 20:47
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Bármi, ami 5W-ot fogyaszt. Vagy 2 másik, ami 2,5W-os.

Csengőtrafó, mozgásérzékelő, élvilágítós kapcsolók, ledes világítás tápja, kazán elektronikája, ilyesmik.

2022. szept. 4. 20:52
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Előzőeken kívül valami kisfogyasztású eszköz, pl. bedugva hagyott töltő, adapter (teló, tv, wifirouter, laptop)
2022. szept. 4. 20:56
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat - de - nincs semmi a lakásban - még bútor sem. A konyhában van egy konyhaszekrény és egy asztal , más nincs. Semmilyen elektromos berendezés a villanykörtén kívül(nem maradt feloltva)- nincs a lakásban. Villanybojler sincs.

Egyáltalán nem értem 4-5 hét alatt hová lett az a 4 kilowatt. Talán szivárgó áram? Egy hónap alatt 4 kilowatt? A lakás a 80-as évek közepe tájékán épült a vezetékekhez azóta nem volt hozzányúlva.

2022. szept. 4. 21:49
 5/13 anonim ***** válasza:
92%
Ha a lakáselosztóban vannak kismegszakítók, minden látogatásod után egyet hagyj csak felkapcsolva. Így a következő hónapban meglátod hogy forog-e valamelyiknél a villanyóra. Ha igen, csak azt kell megnézned hogy azon az áramkörön mi van, ahol a fogyasztás tapasztalható.
2022. szept. 4. 23:58
 6/13 anonim ***** válasza:
88%
Nézd meg, forog-e az óra barmilyen lassan is! Amúgy tényleg lehet egy csengőtrafó is pl, amit ugye nem tudsz lekapcsolni es azt sem tudod, hol keresd jó esetben.
2022. szept. 5. 06:46
 7/13 anonim ***** válasza:
6W-os fogyasztás 24 órán keresztül.
2022. szept. 5. 08:23
 8/13 anonim ***** válasza:
ilyen csepp fogyasztásnál látni hogy forog?
2022. szept. 5. 16:03
 9/13 anonim ***** válasza:
Nem kell állenaóan ott állni és bámulni. Lefotózod és 1 óra múlva megnézed.
2022. szept. 5. 16:10
 10/13 anonim ***** válasza:
3,7W-ra egy óra alatt körbefordul, tehát egy bő fél óra alatt megvan az eredmény.
2022. szept. 5. 16:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!