Mi fogyaszthatott el ennyi áramot?
Egy kisvárosban élünk ahol ugyanabban az utcában nyolc házzal tőlünk van egy háromszobás lakás amit három éve olcsón meg tudtunk venni. A lakás lényegében teljesen üres egyáltalán nem használjuk néha szoktunk szétnézni és a kertet rendbe tenni néha egy - egy piknik vagy szalonna sütés ilyesmi hogy lássák van mozgás a ház körül. A villanyórát két éve cserélték azóta 57 kilowattnyi áramot fogyasztottunk el. (ennyit mutat az óra) . Minden ottlétünk után és szoktam zárni az ajtót és minden eljövetel után lekapcsolom a kismegszakítót hogy ne legyen áram a lakásban. Legutóbbi ott tartózkodásunk után viszont valahogy mégis elfelejtettem lekapcsolni a kismegszakítót ez valamikor július végén vagy augusztus legelején lehetett - azóta nem voltunk a háznál. Az teljesen biztos, hogy ottlétünkkor az óra állása 53 kilowatt volt mert én kapcsoltam fel a kismegszakítót a bejárati ajtó kinyitása után. A háznál senki nem tartózkodott KB- 4-5 hétig mégis meglepetésemre tegnap amikor kimentem a házhoz az óra 53 KW helyett már 57 KW-ott mutatott. Legutóbbi ottartozkodásom idején ami KB 10 perc volt még a lámpát sem oltottam fel ugyhogy az sem lehet hogy talán én használtam el 4KW-ott.
Nem értem ha senki nem volt a háznál mi fogyasztott el 4 Kw-nyi áramot durván egy hónap alatt?
Bármi, ami 5W-ot fogyaszt. Vagy 2 másik, ami 2,5W-os.
Csengőtrafó, mozgásérzékelő, élvilágítós kapcsolók, ledes világítás tápja, kazán elektronikája, ilyesmik.
Köszönöm a válaszokat - de - nincs semmi a lakásban - még bútor sem. A konyhában van egy konyhaszekrény és egy asztal , más nincs. Semmilyen elektromos berendezés a villanykörtén kívül(nem maradt feloltva)- nincs a lakásban. Villanybojler sincs.
Egyáltalán nem értem 4-5 hét alatt hová lett az a 4 kilowatt. Talán szivárgó áram? Egy hónap alatt 4 kilowatt? A lakás a 80-as évek közepe tájékán épült a vezetékekhez azóta nem volt hozzányúlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!