Hogyan tudok 12 voltról üzemeltetni egy komolyabb számitógépes rendszert?
A kérdésem sokat vagyok a szabadban és szeretek is kinnt lenni. Hogyan tudnék egy számitógépet(monitor, hangfal, mobil internet és természetesen maga a "gamer" erösségü pc-t). Hány aksi kéne és hogyan összekötve, egy kb 3 órás szabadban lévö szorakozás késö délután az erdö szélén. Laptoppal egyesi élmény, de pc? Nem játszani, hanem ott anyagot vágni, film és zene.
Köszönöm a segitö válaszokat!
Először ki kell számolni a folyamatos terhelés mértékét, aztán kell egy ahhoz méretezett valódi szinuszos inverter, valamint az adott folyamatos üzemhez szükséges kapacitású, NEM autóhoz tervezett zselés akkumulátor. (Az autóhoz valók nem bírják a nagymértékű töltést-merítést.)
Kell egy töltő is otthonra, amivel a merült akkut töltheted és ami elbírja az adott kapacitás töltését.
Priusról amerikában gyakran üzemeltetnek hétvégi házat ahol nincs áram.
Japánban is már 2011-ben használták hasonló célokra, földrengés, áradás utáni hálózatkieséseknél. 1500W terhelést 2 napig tudott kiszolgálni egy tank üzemanyaggal.
Nekem csak 800W-os inverter van benne. Villanyszerelő vagyok, sokszor használtam már olyan helyen, ahol valami hiba folytán nem volt elérhető az elektromos hálózat. Világítás, meg az akkus gépek töltésére nagy segítség tud lenni.
"Inverter kell, azzal egy autó akksiról elvagy talán fél napig is."
Használtál már így invertert? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!