Melyik tükörreflexes fényképezőt vegyem meg 150000Ft-ig, objektívvel együtt?
Nekem egy kicsit erős megjegyzés hogy a Canon egy süllyedő hajó vagy ha igen akkor én egy ilyen süllyedő hajón szeretnék kapitány lenni. :)
Kérésre válaszolva ár érték arányban a Sony nagyon nyomul mivel megakar kapaszkodni ezen a piacon és jó gépeik vannak. Olcsóbb is mint a canon vagy a nikon.
A Canon süllyedő hajó, én most menekülök róla. Csak az obik jók, a gépek szarok:
60D: túl sok MP, nincs fókusz mikroállítás
7D: túl sok MP
5D mkII: kőkorszaki AF
Három, nem régen megjelent "komoly" gép, de egyikre se éri meg a pénzt kidobni (kivéve ha komolyan akarsz videózni, akkor az 5D mkII verhetetlen, de én fotós vagyok).
Az 500D egész jó, de drágább, mint az említett Nikon D5000, és a videó felbontáson kívül nem is tud igazán többet. Ha 200 ezerig szólna a kérdés, esetleg javasolnám azt, de 150-be nem fér bele. Így marad a Nikon D5000, ami jó cucc és egy egyre javuló márka áll mögötte, ami a középkategóriás gépeiből sem spórolja ki a csúcstechnikát...
Canonból csak a profi kompaktok és az 1D széria jó. Utóbbi nekem túl nagy és nehéz, úgyhogy Nikon D700-ra váltok.
Pentaxról, Sonyról és társairól nincs infóm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!