Csökkenne ettől a monitor fogyasztása, vagy nem sokban
befolyásolná?
Figyelt kérdés
egy kicsit régebbi monitort kényszerülök használni, nem LED-es, az egyel előtti generációs LCD [link]
fogyasztásnak 28 wattot ír (nem tudom ez a maximális, vagy átlagfogyasztás)
és a kérdésem az lenne hogyha minden helyen ahol lehet sötét módot használok, a chromon is sötét témát kapcsolok, szóval kevesebb fehér területet mutatna általánosságban, az lenne hatással a fogyasztásra?
2022. aug. 2. 13:19
1/10 anonim válasza:
Nem, ez csak CRT vagy OLED kijelzők esetén van hatással a fogyasztásra. LCD esetén végig megy a háttérvilágítás, a többinél tudtommal csak az adott pixelek, illetve néhány újabb, pl. mini-LED technológiánál hasonló. A tied egyébként CCFL háttérvilágítású LCD.
2022. aug. 2. 13:31
2/10 anonim válasza:
Észrevehető mértékben nem. Ez csak OLED-nél működne, ahol a fehete pixelek ténylegesen kikapcsolódnak.
2022. aug. 2. 13:32
3/10 anonim válasza:
#1 vagyok, CRT-nél talán nem is nagyon számítana, de itt ugye mindegy.
2022. aug. 2. 13:38
4/10 anonim válasza:
Fényerőt ha lejjebb veszed akkor csökken a fogyasztása.
Nem olyan vészes a fogyasztása báj dö véj. Nem megy éjjel nappal.
Max fogyasztástól hétköznapi használatban azért messze van.
Klíma eszik sokat nem a monitor, meg a Bivaly több 100W os VGA azok esznek sokat. Feleslegesen erős HW.
2022. aug. 2. 14:33
5/10 anonim válasza:
Én nemrég úgy állítottam be, hogy 2 perc után kikapcsol, 15 perc után készenlét, ez elviselhető.
2022. aug. 2. 14:50
6/10 anonim válasza:
Én meg kikapcsolom ha nem használom... :o/ Évek óta.
Sz@rrágás mester fokon. eddig pazaroltunk, dupla ár lett most a xart is megennénk ha nem lenne büdös...
Teszem hozzá a dupla ár is lófax.
120W körül fogyasztunk... Van számítógép nem is egy, TV, hűtő, mosó, mosogatógép...
2022. aug. 2. 14:55
7/10 anonim válasza:
#6 Akkor te is évek óta rágod, ha jól értem... A nagyobb fogyasztók nem mennek minden nap folyamatosan.
2022. aug. 2. 15:05
8/10 anonim válasza:
Ha nem pazarlok akkor szarrágás évek óta? Egy kicsit se változtatom meg a szokásaimat. Mikor egy normális LED izzó többe kerül mint a havi villanyszámlánk. Akkor én voltam a burzsuj. Most meg kiderül hogy szarrágó lettem. Bár 10+ éve semmit sem változtattam a szokásaimon. Illetve most sem fogok. Ha 3x annyira emelik se fogok változtatni.
2022. aug. 2. 15:13
9/10 anonim válasza:
Bocs, de te kezdted ezt a szarrágást, holott szerintem ugyanúgy gondolkodunk, nem pazarlunk.
2022. aug. 2. 16:58
10/10 Szirty válasza:
Szerintem a "szarrágás" itt arról szól, hogy mindenki próbál a havi limit alatt fogyasztani, mert fölötte horror ár van.
Persze érdemes a nagyobb fogyasztókkal kezdeni amik nem percekig járnak naponta hanem sokkal többet.
De a tenger is vízcseppekből van ha úgy nézzük... :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!