Hogyan vágjak bele egy 3D-s szobor megtervezésének és kinyomtatásának megbízásába?
Pár kép és leírás alapján szeretnék terveztetni egy 3D-sen kinyomtatható szobrot. Szerintetek hol és hogyan érdemes feladni egy ilyen megbízási hirdetést? A szobor 20 vagy 30 cm magas, és olyan 10 cm átmérőjű lenne, mennyibe kerülhet a megterveztetése?
Előre is köszönöm!
Én bemennék egy-két grafikai dolgokkal foglalkozó céghez (én szombathelyi vagyok, itt több is van, hirtelen kapásból 4-5 konkrétat tudnék mondani, csak úgy nekifutásból, minden gondolkodás nélkül), röviden, de nagyon konkrétan vázolnám az elképzeléseimet (az általam - a pénzemért cserébe -kötelezően támasztott (értsd: nem fizetem ki, és értelemszerűen nem veszem át az elkészített munkát, ha nem azt kapom, amit kértem) elvárásaimat, követelményeimet), és kérnék egy nagyon tételes elszámolást, hogy konkrétan írják le, hogy mi mennyibe kerül és indokolják is meg, hogy miért.
Az a jó, ha minél konkrétabb elképzeléssel mész oda, hogy mit szeretnél. Ne ott találd ki, mert nyilván ha három-négy órájukat lefoglalod a megbeszéléssel, akkor én a helyükben már azért is pénzt kérnék, mert azalatt már másik munkán is tudnának közben - a veled való tárgyalás-társalgás helyett - dolgozni.
Ja, benéztem, azthittem, hogy te akarsz ezzel foglalkozni. Szerintem ezt inkább engedd el, mert a mai árak mellett, simán 6 jegyű összeget fogank elkérni érte.
7: a megtervezésre mondtam!
Ha valaki pl. eladási célra, többezres darabszámra terveztet ilyet, akkor megéri...
EGy darabra is ki kell fizetni a tervezési díjat. Ami teljes egészében az egy darab árában fog megjelenni.
Neeeee.....
Rengetegen azt gondolják fillérekből megvannak ezek a dolgok. A legdrágább a tervezés. Inkább nézz körül a neten hátha megvan a modell pl thingiverse oldalon. A nyomtatás már pár ezerért megcsinálják esetleg egy két 10-es ahogy írtad elég nagy a modell. Ha cakk pakk akarod 150.000 környékén saccolok. Vannak facebookon is nyomtatós csoportok ott érdeklődj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!