A 3 fokozatú toronyventilátor több áramot fogyaszt magasabb fokozaton vagy ugyanannyit mert ellenállást használnak?
Nem, nem ellenállást használnak, az nem lenne jó mert nagy lenne az ellenálláson a veszteség, nagy mérető ellenállásra lenne szükség, illetve magas lenne a disszipáció ami az egyébként is meleg környezetet fűtené.
A motor tekercselése van úgy kialakítva hogy a tekercsek változtatásával, változtatható a teljesítmény. Nyilván nagyobb teljesítmény, magasabb energia fogyasztás.
"A motor tekercselése van úgy kialakítva "
Az enyémben egy 3 fázisú motor van.
Az biztos nincs, 3 tekercs van a 3 féle fordulatszámhoz.
Mivel a fordulatszémot a tekercselés módja és a hálózati frekvencia szabja meg, ez utbbi fix, csak a tekercslés lehet változó (kapcsolóval választod ki, melyik).
3: [link]
Kérdező nekem bár nem toronyventim van, csak sima csigás, 3 fokozatú, egyszerű asszinkron motor van benne. Rámértem, 34-38-40W a három fokozat.
"Az biztos nincs, 3 tekercs van a 3 féle fordulatszámhoz."
Ja, egy másikban biztos. De egy 3 fázisú motor hajtja az enyém, azért írtam, mert van ilyen is. Ebben a frekvencia változik a sebességváltásnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!