Össze tudom úgy kötni a két gitárerősítőmet ?
Figyelt kérdés
Van egy fejládám amin van külön fejhallgató és line out kimenet is . Jelenleg nincsen hozá külön ládám . Viszont van egy 100 wattos 2 hangszórós kombóm amire rászeretném kötni a fejet . Viszont a kombón nincsen line in . Egy low és egy high input van rajta .
Azt gondoltam hogy a fej vonalszintű (line out) kimenetéből kivezetek egy kábelt és rádugom a kombó egyik input gitárbemenetére . Megnéztem egy két videót ezzel kapcsolatban mert sok erősítőn nincsen line in . Azokban a vidókban elvileg működött a dolog . Ha én így összedugom a kettőt akkor működni fog ? Nem fognak tönkre menni ? Csak a vonal jel fog belemenni a másik erősítőbe . Mit gondoltok ?
2022. júl. 22. 22:46
1/5 anonim válasza:
Biztosan nem megy tönkre, mert egy gitár hangszedői nagyjából vonal szintű jelet szednek. Különben meg kötöttem már véletlenül jól meghajtott hangfal kimenetet R.I.A.A. erősítőre és nem lett semmi baja.
2/5 anonim válasza:
Ez olyan, mintha egy előfok pedált dugnál a kombóba. Nem biztos, hogy sok értelme van, mert a fej hangját meg fogja színezni a kombó (elő)erősítője, de el tudok képzelni egy olyan szituációt, amikor a fej effektjei/torzítója, meghajt egy tiszta csatornás kombót. Egy próbát megér.
3/5 A kérdező kommentje:
Itt pont ez fog történni mert a torzító a fejről fog menni . A kombót megpróbáom a legtisztábbra beállítani .
2022. júl. 23. 10:22
5/5 A kérdező kommentje:
Hát pedig sikerült összekötni és szól.
2022. aug. 8. 15:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!