Vezetékes telefon miért jelez foglaltat tárcsázás közben?
Egy kis irodában van két vezetékes telefon, amik úgy kapnak külső vonalat, ha a tárcsázást '9'-vel kezdik.
Az egyik telefonról gond nélkül lehet más körzetet is hívni (pl. 9-06-30-1234567), de a második telefon a '9'-vel kapott külső vonal tárcsázása során a '06' után foglaltat jelez. A helyi körzet számait tudja hívni, ha a '9' után rögtön a számot tárcsázzák körzetszám nélkül (pl. 9-1234567).
Merre kezdjük keresni a problémát?
Valami régi analóg Panasonic kisközpont lehet, és az #1 jól leírta, a távolsági hívások nincsenek minden mellékre engedélyezve. A 11-es mellékre dugott rendszerkészülékkel lehet programozni, ha átkapcsolod a központon a kapcsolót. Csak ehhez ismerni kell a központ programpontjainak listáját, eltérések lehetnek a különböző verziók között.
Hívjátok ki a márkaszervizes szakembert, aki átprogramozza.
Vagy keressetek a neten programozási leírást, vadásszatok össze valami használt rendszerkészüléket, és oldjátok meg saját magatok.
Jó a tipp, a készülék valóban Panasonic (Electronic Modular Switching System).
A leírásokat böngészve úgy döntöttem, inkább nem buherálom, keresünk hozzáértőt. :-)
Köszi mindenkettőtöknek, ment a zöld!
és KX-T61610 ( 6 / 16) vagy 3/8-as ? 616 leírást már találtam egy perc alatt.
Nem ördöngősség, ha van rendszerkészülék, 10 perc alatt megoldod.
Nagyon egyszerű ezeket programozni, nem kell betojni. Ha van leírás és r.készülék, akkor sima liba. Ezért kár bárkit kihívni.
(régebben sokszor azt csinálták a telepítők, hogy a kisközpont vagy a fax programozási leírásást nem adták át a megrendelőnek, elhazudták, és minden piszlicsáré szarság miatt kénytelen volt hozzájuk fordulni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!