Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » AUX kábel használata az...

AUX kábel használata az autóban, miért nem működik?

Figyelt kérdés

Tiszteletem!

Először is szeretném leszögezni, hogy nem nagyon értek ezekhez a dolgokhoz, szóval lehet, hogy teljesen egyértelmű lenne a dolog, de nekem sajnos nem az.

Van egy 2008-as Captivam, vettem egy szimpla USB és type C-s végű AUX kábelt (igazából egy nevetségesen olcsót, hogy kipróbáljam, hogy egyáltalán működik-e) Amikor bedugom a telefonomba és autómba egyszerűen nem tudom, hogy hogyan tudnám lejátszásra bírni a zenéket, mert konkrétan mintha semmi nem változna. Van egy olyan gomb, hogy CD AUX, azt is nyomogattam hosszan, gyorsan kétszer stb de csak annyit ír, hogy "NO CD" vagy valami ilyesmit. Elképzelhető, hogy a kábel rossz vagy esetleg mást kell nyomogatni? Tényleg ötletem sincs.

Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!

2022. júl. 20. 12:11
 1/7 anonim ***** válasza:
76%

Egyik vége usb másik vége type-c??

Az sehogy nem lesz jó.

2022. júl. 20. 12:29
 2/7 anonim ***** válasza:

Na ennek fuss neki mégegyszer.

Az elektronika nem olyan mint a krumplikapálás, hogy pár centi nem számít.

Részletesen, alaposan írd le, mit és hova dugtál.

Milyen autó, milyen csatlakozó, milyen fejegység, milyen kábel (egyik vége, másik vége), mert amíg csak idehánysz pár félinformációt, addig választ is csak olyat fogsz kapni hogy hávegyémásikat.

2022. júl. 20. 12:36
 3/7 A kérdező kommentje:

Ohh, na látjátok teljesen meg voltam zavarodva.. Tehát amit a kocsiba dugok és elvileg az AUX helye, az Jack dugó és a telefonomba megy a type c. Teljesen elfelejtettem, hogy a USB önmagában lehet bármi.. elnézést kérek!

Szóval van egy olyan bemenet, hogy AUX IN és oda dugtam a jacket.

2022. júl. 20. 12:52
 4/7 A kérdező kommentje:
És mivel konkrétan semmi nem történik, amikor bedugom őket így lehetséges, hogy a kábel nem ér egy forintot sem? Esetleg próbáljak meg venni egy drágább jack-jack kábelt (Ez nem tudom számít-e)? Mert a telefonomon olyan bemenet is van, nem csak type c.
2022. júl. 20. 12:55
 5/7 anonim ***** válasza:
78%

"Mert a telefonomon olyan bemenet is van"

A telefonodon legfeljebb olyan _kimenet_ van.

Még mindig nem tudjuk, mint akarod bedugni. Gyárilag beépített csatlakozó, utólag beépített fejegység, netán egy házilag buherált, kesztyűtartóban logó, lehet hogy be sem kötött csatlakozó?

A telefonod USB csatlakozója sem biztos hogy alapból automatikusan felismeri mit is kéne csinálni a bedugott kábellel.

Egy próbát mindenképpen megér hogy a telefon fülhallgató kimeneteléről költsd a zenét az autó bemenetére.

2022. júl. 20. 13:20
 6/7 anonim ***** válasza:
83%

Nekem van olyan telefonom amin jack és c-type is van. Ez szép és jó, de a c-n nem ad ki hangot egyáltalán. Az csak töltésre szolgál és nem multifunkciós, mint a maiak (jó, pendrive-ot felismer még, de az másik lap).

Vegyél jack-jack kábelt és szerintem menni fog. Valószínűleg a tiéd nem képes ott hangot leadni. Bár ha használsz c-type fülest, akkor mással lesz a gond.

Ebben az esetben viszont a nagyon műszakis másik válaszoló tudna érdemben segíteni. Mert bevallom, hogy az én tudásom ennyiben merült ki. A telefonokhoz úgy ahogy értek. A rádió már inkább a kolléga szakterülete lesz.

2022. júl. 20. 13:42
 7/7 A kérdező kommentje:

Na látod ez egy jó kérdés, hogy tud-e vagy sem, de első körben rendelek egy jack-jack-et és meglátjuk, hogy mi lesz, ha az sem jó, akkor elképzelhető, hogy valami az autóban van máshogy, akkor meg megmutatom egy szakinak, aki keni vágja ezeket.

Mindenesetre köszönöm szépen a segítséget és tanácsokat, meglátjuk mi lesz!

Minden jót kívánok!

2022. júl. 20. 14:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!