Ender 3 nyomtatohóz milyen vezérlő alaplapot és hűtést vegyek?
Sima Ender 3, szempontok: !Csendes! gyorsabb pontosabb nyomtatás ár határ érték: 30-35k (összesen az új motor vezérlésre és hűtés rendszere)
"kisebb" problémám hogy néha (nem mindig) a nyomtató asztal elállítódik és mikor újra beállítottam és a nyomtatást újra elindítom a fej más magaságban kezdi a nyomtatást mint ami beállításnál a 0 pont volt (magasabban 2-3mm-el) (a nyomtató szerint 0 pont (igen a z tengelyt nem áramtalanítóm configolás alatt igy biztos hogy 0 pontra alítom be és a 0 pont kapcsoló is a helyén van) bízok bene hogy a vezérlés cserével ez is megoldódik) másik viszont már tényleg kicsi problémám hogy nem érzékeli a creality slicer és az ultimaker cura-se a nyomtatot usb-n (a számitó gép pityan hogy érzékelte de a driver nem találja)
#2 Szerintem pedig van értelme a halkításnak, legalábbis a motorvezzérlők cseréjável. Youtube videók szerint szebben is nyomtat, bár én ezt nem vettem észre, viszont , hogy nincs a motoroknak az állandó nyüszítése az nagyon jó.
Nem tartom kizártnak, hogy a Z tévesztéséért is a léptetőmotorvezérlő a ludas , esetleg csak nincs jól beállítva a rajta lévő poti.
Nem ismerem úgy a típust nekem más márka van, azon ezekt a kis bélyegvezérlők cserélhetők.
Nekem mindkét Anycubic gépemben ezeket ilyenre cseréltem:
SKR valamelyik típusát. Amikor én csináltam a sajátomat, akkor az 1.4 turbo volt a menő, TMC2209 vezérlőkkel, de azóta kijött a 2.0 is asszem.
Marlint kell rá konfigolni, aztán feltölteni. Ebben tudok segíteni, ha elakadnál, mert rendszeresen csinálom, csak hardver beszerzés volt régen.
A gépről nyomtatásra a válaszom az, hogy egy driver hiányzik a gépedről, illetve valószínűleg az alaplapon sincs meg a bootloader. Annak a feltöltése keményebb dió, kell hozzá egy arduino, vagy egy usb-asp programozó. (Az SKR alaplapnál ilyenek nem kellenek, ott sd kártyáról frissül a firmware).
A nyomtatási magasság elállítódása egyébként hibásan megválasztott sebesség, vagy rossz mechanika is lehet, de endereknél jellemző az is, hogy az asztal állítódik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!