Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Elektronikához jobban értő...

Elektronikához jobban értő emberek segítségét kérném?

Figyelt kérdés

Szeretnék építeni egy olyan ketyerét,amelynek egyik oldalán egy fényérzékelő,a másik oldalán bedig egy hangos csipogó/hangszóró van.Az egészet úgy szeretném működtetni hogy egy kb 2cm átmérőjű jelzőlámpát szeretnék megfigyelni. Ha a fényérzékelő a világosból sötétet észlel akkor szólaltassa meg a csipogót.

Hogyan lehetne ezt megvalósítani?

2022. júl. 9. 22:07
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
72%
És nem egyszerűbb a jelzőlámpa vezetékére kötni egy csipogót? Minek ennyire szétbonyolítani?
2022. júl. 9. 22:31
 2/18 anonim ***** válasza:
58%

"És nem egyszerűbb a jelzőlámpa vezetékére kötni egy csipogót? Minek ennyire szétbonyolítani?"

Rajzold le hogy beköthesse a kérdésben vázolt módon, azaz akkor szólaljon meg, ha kialszik a lámpa.

Gondolom fagyasztóra vagy ilyesmire kellene hogy minél hamarabb észrevegye ha gond van.

Kedves kérdező, ha pár szóban összefoglalnád hogy pontosabban mit szeretnél vele jelezni, lehet volna egyszerűbben kivitelezhető megoldás.

2022. júl. 9. 22:39
 3/18 anonim ***** válasza:
Nem egy és nem két helyen használnak ilyet, hogy ha megszakad az áramkör azt jelzi.
2022. júl. 9. 22:41
 4/18 anonim ***** válasza:

Vegyél egy ilyen fényérzékelő elektronikát! Persze ehhez kell még külön egy csipogó

[link]

2022. júl. 9. 23:20
 5/18 anonim ***** válasza:

Egy ilyennel megoldható lenne:

[link]

Meg kell hozzá valami zümmer.

2022. júl. 9. 23:21
 6/18 anonim ***** válasza:

#1 Lehet hogy egy izzó kiégését szeretné figyelni. Akkor nem sokra megy az izzó tápfeszültségével, mert az akkor is megmarad.

Én betennék az izzó áramkörébe sorosan egy megfelelően megtekercselt váltóérintkezős reed-relét. Az NC érintkezőre kötve a csipogót valami tápforrással természetesen. Ha nem folyik áram, záródni fog az érintkező, tök mindegy hogy lekapcsolás vagy kiégés miatt nem folyik áram.

Annak idején (nem váltó, hanem sima) reed relével oldottam meg Weller páka fűtés figyelést. Valami Puskás-trafóról működtettem, megkerestem azt a pontját, ahol a leherősebb volt a szórt mágneses tér, és odaragasztottam a reed-csövet. Ha bekapcsolt a páka, világított a LED. Igaz, volt egy kis halk hangja, mert a reed lekövette a 100 Hz-et.

2022. júl. 10. 16:08
 7/18 A kérdező kommentje:
Édesapám mozdonyvezető(tehervonat).A mozdonyon van egy berendezés ami mutatja a következő jelzés képét.És éjszaka álalában több órára félre szokták állítani,de nem mindegyik mozdony jelez ha megváltozik a jelzés és indulhat,míg közben tudna aludni.És ezért ha kialszik a fedélzeti berendezésen a vörös,akkor sípoljon.
2022. júl. 10. 18:47
 8/18 anonim ***** válasza:
24%
Én úgy gondolom ez esetben, egy elég csúnya ejnye-bejnyét kapna, mert a mozdony rendszerét még így sem szabad megváltoztatni.
2022. júl. 10. 19:06
 9/18 anonim ***** válasza:

És csinálsz neki ilyen ébresztő jelzőt a normális értékből kiszaladó vízhőfokra, olajnyomásra, esetleges géptérben jelentkező füstre is?

Mert egy vezér ne aludjon, ha közben működik alatta a gép.

Ha dízel főleg ne, de villanygépen sem.

Mert a "csak egy kicsit alszunk, mi baj lehet"-ből lett bő 50 éve Fonyódon egy kazánrobbanás is.

2022. júl. 10. 23:38
 10/18 anonim válasza:
0%

Emberek eléggé eltértek a kérdés tárgyától.Szerintem próbáld ezeket: [link]

[link]

2022. júl. 11. 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!