Milyen láncos fűnyíró traktort tudtok ajánlani?
Vagyis olyat ami nem késes, hanem egy lánc vágja a füvet.
Illetve, hol lehet kapni, mit kell beírni a Google keresőbe, hogy kiadja a találatokat ezzel kapcsolatban?
#8 ezt kerdeztem legelejen hogy damil helyett
de ez elege hasznavehetetlen
foleg mivel beulost szeretne nagyon
hat csak abbol indultam ki ha ennyire fureszgepet szereznel akkor oda nem mezei funyirogep kell
de vannak szarzuzo kistraktorok amire raulni is lehet
#11 ott van 21millas is koltseget nem irtal
igen magasgazvago az is jofele
AS MOTOR gepei nagyon jol is neznek ki ipari eros gepeknek latszanak
oldaluk is elege nivosnak tunik
mas kerdes hogy melyebben utana e kellene e nezni hogy gyakorlatban is jok e
amugy hasznaltan is nyugodtan rakereshetsz arra ami megtetszik
mint lathato 1 keresztkes dolgozik benne "csak"
de szerintem boven jo kell legyen
egy ronkokkel meg kell valamit csinalni
kijonek ha felberelsz valakit kis kezi is van amit ranyomnak es lemaratjak ronkot
mint irtam ezen a lanc nem segitene sajnos
a damil helyetti lanc sem
es igazan semmi mas nincs, csak a kiasas vagy a lemaratas, nagy ronkre, ha sok van azert jobb a lemaratas
nagyon vastag agakat ossze kell szedni
a cserjet meg max feltekeri magara :D az lehet a gond de ha csak gazrol van szo felkemenygazrol azzal siman el kell banjon ahogy egy komolyabb kezifunyiro is, szinten egy szegelyvago amire korkest korfureszt hasznalnak
Kérdező ne vegyél ilyen gépet ha létezik egyáltalán, felesleges, mert csak egyszer kell használni. Utána a rendszeres nyírás miatt már nem lesz ilyen gépre szükség, csak egy sima önjáró fűnyíró traktorra. De nem hiszem hogy van ilyen láncos megoldás... ha lenne is, én nem ülnék rá. Gondol el ha szakad a lánc, az visz mindent mint a piros hetes. És a lánc sem bírja a rönköket! Mit gondoltál, hogy majd ledarálja és kiköpködi oldalra? Lehet hogy ledarálja, de két napig kéne egy helyben állni a géppel és óránként láncot cserélni :D
Vagy keress meg egy fűnyírással foglalkozó céget akinek megvan a felszerelése és az emberei is egy ilyen munkához, vagy egyszerűen fizess meg néhány embert akik megcsinálják, kitakarítják a helyet. Aztán utána már egy normáls géppel lehet nyírni.
Ha mindenképpen akarsz gépet venni, akkor a magasfű vágó vagy alternáló kasza néven keress. De ezekre nem lehet felülni.
Csináltam párszor ilyent már, régi TSZ telepen még ekevasak is voltak a földbe süllyedve... áhhh... motorkaszával le kell darálni amit lehet, hogy lásd merre mi van, kihordani a területről a vastagabb fákat, az ágakat meg összehordani, eltüzelni. Ez menuálisan megy csak. Olyan, hogy gépre felülsz, végigbörrögsz és mögötted olyan pázsit van hogy az angol királynő megteázik mellette, az nem létezik. Ha nagyon gáz a terep, akkor nem fűnyító kell, hanem gréder. Meg kell tolni a p..ba és jövőre lesz egy frankó terep amit öröm lesz nyírni.
#15 +1
szepen leritad amit en is
az magasfu(magasgaz)-vago amit linkeltem, es felulos
kulfoldrol, es ha hasznaltpiac is szamit rengeteg hasonlo van
alternalo adapter is van rendes kormanyos felulos traktorra is
illetve meglehet barkacsolni a tolos egytengelyes trakorokat is hogy felulos legyen
azonos aron nagyon szuper gepek vannak
pl AGT tol
honda motor es mindene nagyon csucsminosegu
ez egy talajmaro de rengeteg valtozata van meg adapterjei
ezt persze gyalog kell kiserni de ezeket lehet atalakitani felulosre is ha kell
ha egyszer le van rendezve a terep akkor lehet egy olcso silany gep is eleg hozza
de ahogy en figyeltem legtobb felulos gep valamiert szenved egy egyszeru terepen is, nem tul nagy gazzal is
az AS motor viszont eleg konyen veszi azt a hatalmas gazt is
a tuskomaros orias traktoros videot is csak az elv miatt kuldtem hogy lasd
de vannak sokkal kisebb meretben is
kezi gyalog kiserosok is
Xy4
de ahogy en figyeltem legtobb felulos gep valamiert szenved
=
ezt arra ertem ami szoszerinti funyiro traktor "csak"
igaiabol ezek a gondozott parkok pazsitgondozasara valok lehetnek
vagyis se vastaghoz se magashoz nem idealisak
es sok amit linkeltel eleg hasonlo a szokasos funyirotraktorokhoz, persze lehet erosebb motort nyomtak bele meg erosebb kest... az lehet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!