Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Monitor és a számitógépem...

Monitor és a számitógépem levágja az áramot. Egyszer a gép egyszer a monitor.?

Figyelt kérdés

Na hali, tehát az a helyzet hogy van volt egy szamitogépem amit átpakoltam egy másik gépházba (elotte sose nyomta le az áramot) és amikor eloszor bekapcsoltam akkor a windows bootnal lekapcsolt, viszont itt még nem nyomta le az áramot. Utána vártam 2 orat megint bekapcsoltam és nagyjabol 20p után lenyomta az áramot (de csak abba a konektorba ahova dugva volt, mert erthetetlen modon kb minden konektorhoz kulon biztositek van)

Es utana vissza nyomtam hasznaltam, de csak youtubera majd a monitor is lekapcsolt (de a gép ment tovább), lehajolok atdugom masik konektorba ott meg jo, lemegyek felkapcsolom a áramot, visszadugom az eredeti konektorba és jó. Szoval a gép is és a monitor is levágja, eddig ilyet sose csináltak amig át nem épitettem a gépet masik gephazba. Tudni kell hogyha megy a klíma meg a szaritogep akk egy mikro is lebassza az aramot szoval nemtudom. Megoldás esetleg?

#monitor #levágás #gép #áram #Tápegység táp
2022. jún. 30. 21:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Túlfeszt kaphattak, ami kidurrantotta a szűrőkondit a tápban. Az hajlamos ilyenekre, akár konkrétan rövidzárat is csinálhat, neked szerencséd van, hogy csak túlterheli a hálózatot és ezért később reagál a megszakító, de ez elég sok áramot elfogyaszt fölöslegesen. Nem meleg a vezeték úgy 20 perc használat után, vagy a megszakító leoldásának pillanatában? Egy tápcsere minden bizonnyal szükséges lesz mindkét eszközben. De előtte nézesd meg a hálózatot villanyszerelővel, főleg ha háromfázisú bekötésed van, mert ott egy nullaszakadás csúnya dolgokra képes.
2022. jún. 30. 22:18
 2/4 A kérdező kommentje:

Kedves #1

Nemtudom melyik kábelre gondolsz, de a gépen belul semmi sem meleg, csak a monitor kábele ami annyira meleg hogy majd megégeti a kezem, de ez már 1 eve igy van, amiota megvettem ujonnan. De szerintem az attol is lehet hogy 30 fok van a házban. Jah és a monitor gombos panele is tüzel mindig (ahol a gombok vannak)

Annyit is érdemes tudni hogy én eddig másik konektorokban használtam a gépet es a monitort, és ott semmi bajuk nem is volt.

2022. jún. 30. 22:30
 3/4 anonim ***** válasza:
És ha vissza teszed az eredeti konnektorba a gépet és a monitort? De ez nekem inkább hálózati túlterhelésnek tűnik. Egy villanyzserelővel érdemes megnézetni, hogy mi van, nincs-e valamelyik áramkör túlterhelve, jól van-e szétosztva stb.
2022. júl. 1. 00:15
 4/4 A kérdező kommentje:

Kedves #2

Megprobálom majd visszatenni es megnezem, viszont arra is gondoltam hogy mikor átszereltem a gépet akkor valamelyik alkatrész megserult benne es az okozza ezt. Viszont mindig más idoben tehát random vágja le az áramot. A modem és a router is abba a konektorba van bekötve, de az sosem vágta le, valoszinuleg akkor tenyleg a hálozat a hunyó, mert ahogy emlitettem is ha megy a klíma meg a mosogep konnyen letudja vágni az áramot.

2022. júl. 1. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!