Mi van ilyenkor? (Villanyszerelés)
Sziasztok, lenne egy kerdésem!
Megyek hamarosan a családdal túrázni, és 230V-ot akarok bekötni, amíg kint leszünk...viszont ahol lenne a kötöződoboz, ott van egy hatalmas napelemes lámpa. Erre akarom rakötni a földelést, ha esetleg a kötöződobozból kiszakad a fázisvezető és hozzáér a lámpa fém testéhez, akkor legyen védelem az érintkezés ellen. Viszont, ha esetleg belecsap a lámpába a villám, akkor a rákötött földelésen keresztül, nem jut be a villámáram a 230V-os hálózatba?
Válaszotokat előre köszönöm! :)
Úgy értem, hogy magas a lámpa, aminek fém a teste.
Az áram meg egy elosztódobozból jön, ahonnan egy darab hosszabbítót lehet kihúzni. Ezt akarom egy kötöződobozban kétfelé osztani.
Nem tudom így mennyire érthető!?
Ketten vagyunk, én sem értek semmit...
Honnan akarsz 230-at bekötni hova?
Fotót, rajzot kérünk!
Ha van hosszabbító, elosztót használj, és nem kell kötözgetned.
Amúgy én sem értem hogy mit akarsz, de az a lényeg hogy te tudod (vagy te sem).
Valahogy a gyakorikerdesek.hu-nak megvan az az utánozhatatlan pikantériája, hogy bizonyos kérdésekkel kapcsolatban nem tudod eldönteni hogy tényleg ezt komolyan (őszintén) írta le a kérdező vagy szórakozik, adj a hülyét, azaz troll.
Mind a kettő nagy baj, csak máshogy.... :(
"Megyek hamarosan a családdal túrázni, és 230V-ot akarok bekötni, amíg kint leszünk..."
Mi???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!