Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Az energitakarékos izzók...

Az energitakarékos izzók egyes fajtái nagyon pörgetik az órát, ez igaz, tudtok példát mondani? Melyik márkák?

Figyelt kérdés
2010. szept. 20. 15:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%
Ezt ki mondta? Olyan előfordulhat, hogy az egyik kevésbé hatékonyan használja fel az energiát, mint a másik, de még így is sokkal hatékonyabb, mint pl egy sima 100w-os hagyomános izzó. A pörgetéstől meg nagyon távol van. Vagy nem tudom, akkor mondjuk egy 1000W-os villanysütő mit csinál az órával, hiper szuper nagyon nagyon nagy sebességel pörgeti?!
2010. szept. 20. 15:27
 2/11 anonim ***** válasza:
74%
Benne van a nevében, hogy energiatakarékos. Akkor miért pörgetné az órát jobban, mint egy hagyományos izzó?
2010. szept. 20. 15:34
 3/11 bp1985 ***** válasza:
12%
Kevesebb áramot fogyaszt, ellenben kevesebb fényt is ad. Rakj egymás után be 2 ugyanolyan teljesítményű égot, nézd meg melyiknek jobb a fénye. A simáé lesz jobb. Ahol eddig használtál mondjuk 60-as simát, oda most a 75-ösnek megfelelő enrgiatakarékosat kell berakni. Ráadásul még ha kikeresed google-ba, nem is túl egészséges az energiatakarákos, mert valami gozt bocsájt ki.
2010. szept. 20. 15:43
 4/11 bp1985 ***** válasza:
bocsi, gázt.
2010. szept. 20. 15:43
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Fogyasztásban biztos jobb, mint a hagyományos, de a fénye.. na az pocsék. Nálunk muszáj volt mindet homályos burába rakni, mert fényt elég keveset ad, de a fénytest maga vakítóan ég. Nem is értem, hogyan szánhatják ezt a jövő fényforrásának, hiszen majd' meg lehet tőle vakulni, és még színhőmérséklet tekintetében is messze elmarad a hagyományos hatvanastól.
2010. szept. 20. 15:55
 6/11 anonim ***** válasza:
73%

Egy dologra figyelj. Olyan helyen NE használd, ahol gyakran kapcsolgatják (WC, Spájz) Az energiatakarékos izzók igazából akkor takarékosak, ha bemelegedtek, és folyamatosan üzemelnek.

maci

2010. szept. 20. 16:44
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

ki mondta hogy ezé a jövő?

szerintem inkább a ledes technológiáé a jövő mivel az még nagyobb hatásfokkal rendelkezik és nem ég ki hanem egy idő után maximum a fénye. arra akkor mondják azt hogy kiér amikor az eredeti fényének a 70%-át képes már csak leadni de ezis több ezer vagy egyes tipusoknál több tizezer óra üzemidő is lehet.

ha már a jövő technológiájáról van szó...

a kérdésre válaszolva: nem, nem igaz hogy jobban pörgetik az órát

2010. szept. 20. 17:06
 8/11 anonim ***** válasza:
bocs azt akartam irni hogy a maximumról lecsökken
2010. szept. 20. 17:07
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

láttam már halogén izzón energiatakarékos feliratot. A kérdező erre gondolhatott. Az teker. De nem különb mint egy normál azonos teljesítményű társa.

Valamennyivel jobb, hiszen a halogéngázzal töltött búrában alacsonyabb az izzószál kipárolgása, magasabb hőfokon lehet izzítani, de ahhoz több energia is kell. Igazából az előnye az hogy kicsi, de pár százalék csupán az energiahasznosításban a különbség.

2010. szept. 21. 03:03
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
A LED-es lámpának még hidegebb, barátságtalanabb a fénye.
2010. szept. 21. 09:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!