Kerti medence vízforgatóját szabad üzemeltetni szűrőbetét nélkül?
Papírszűrő van benne, de mivel most virágszik a hársfa ami medence mellett volt nem szeretném vele tönkretetetni a szűrőbetétet, mivel szinte új. Arra gondoltam hogy ki venném belőle a betétet és annélkül kevertetném a vizet a takaró alatt hogy délutánra jól összekavarja.
A betétet visszatenném bele miután elvirágzott a fa és nem hullajtja a port. Az ok viszont amiért nem szeretném járatni most még hullik a por az az hogy beszívja és kiszűri a port ami állandóan hullik a vízre és ezzel kb egy óra alatt annyira eltömíti a betétet hogy a keringető elkezd elrőlködni. Ha viszont elvirágzott a fa és nem hull a porja tovább ki tudnám szedni egyszerre úgy hogy folyamatosan tudom tisztítani a filtert. Korábban a vasat is így szedtem ki belőle, leült az aljára és a csövével ki tudtam porszívózni.
Hát ha a szivattyú bírja a szűrő nélkül bele kerülő darabokat hosszú távon, akkor miért ne? :)
Ha nem bírja akkor döntéshelyzet jön: A szivattyút szeretnéd óvni vagy a szűrőt?
Rossz döntés esetén lesz egy jó szűrőd, egy rossz szivattyúd és egy medencéd tele kosszal.
Semmi baja nem lesz annak a szűrőnek. Amikor szennyezett fogod és vízsugárral kimosod. Én már sok és sokféle medencét elhasználtam, de a szűrők, szivattyúk még ott vannak, a szűrőnek semmi baja. Amikor tele van, a locsolócső vízsugarát laposra állítom, az széthajtogatja ráirányításkor a lamellákat és kiviszi a koszt, de nem sérül.
A kérdésre válaszolva, nem lesz semmi baja a szivattyúnak. Másrészt ha a szívócsőbe beledugtad a rácsos szűrőt, amit adnak a medencével, nagy darab se juthat be.
A mi medencénkbe a papír szűrő helyett szivacs van...
Mióta ezt használjuk naponta takarítom és tisztább a víz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!