Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Használt eszköz vásárlása...

Használt eszköz vásárlása bitonságos(?)

Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy ha valamit tegyük fel megveszek jófogáson, van valami biztosíték számomra hogy az eladó azt a terméket adja fel amit megveszem nem mondjuk egy hasonló súlyú követ.
2022. jún. 8. 19:12
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nincs. Elektronikus eszköznél még a működés sem biztos.
2022. jún. 8. 19:14
 2/8 anonim ***** válasza:

En latatlanban jofogasrol mindig csak olyan osszegert vasarolok, ami nem faj nagyon, ha esetleg atvernek vele, nem azt kapom, nem kuldi, stb stb.

Rendorsegi feljelentest lehet tenni ilyenkor egyebkent, de nem hiszem, hogy annyira foglalkoznanak 30-100 ezer forintos csalasokkal pl.

2022. jún. 8. 19:43
 3/8 A kérdező kommentje:
Az eladót mondjuk megkérheted hogy videó hívásban mutassa be a terméket, az után már csak az a kérdés hogy azt küldi -e el.
2022. jún. 8. 19:58
 4/8 anonim ***** válasza:

Kerheted, de attol meg lehet egy krumplit kapsz :D

Csak az a tuti, ha szemelyesen vasarolsz.

A tobbi lutri.

2022. jún. 8. 20:33
 5/8 anonim ***** válasza:
PL. laptopot nem vennék, mert az unokatesóm befürdött vele. Három éves laptop, 16 GB, SSD stb. és Lenovo. Nagyon jó, megvette. Először még bekapcsolt és aránylag gyors is volt, aztán jöttek a bajok, végül videokártya hiba. Most már ő is azt mondja, hogy használtat KIZÁRÓLAG úgy vesz, ha szervízben van és garanciát adnak hozzá. A laptop különben még 30 ezerbe került, más baja is volt, nem éri meg.
2022. jún. 8. 21:56
 6/8 anonim ***** válasza:

#3 Videóhívásba nem fog belemenni senki, ezt tapasztalatból mondom. Képet kell kérni a termék állapotáról és részletesen rákérdezni mindenre, amit utólag fel lehet használni ellene, ha nem oldható meg a személyes találkozó. Ez a legésszerűbb, amit tenni lehet. Elektronikai terméknél egy hivatalos állapotfelmérés is jó ötlet lehet, ahogyan írták, de ennek is megvannak a maga nehézségei (ki fogja kifizetni; belemegy-e egyáltalán; mi van ha hibát találnak).

Hát, hogy téglát küld-e a csomagban... Nézd, én közel száz üzletet lebonyolítottam már és lekopogom soha senki nem küldött még kamucsomagot nekem, pedig az esetek 80%-ában előre ki is szoktam fizetni. A kommunikációjából már látszódik, hogy értelmes személy van-e a túloldalon. Aki félmondatokkal válaszol, napokig nem reagál, beleköt a kérdéseimbe és hasonlók, azokat élből el szoktam utasítani. Egyszer volt olyan, hogy csalóba futottam, de arról ordított, hogy az is volt.

2022. jún. 8. 22:11
 7/8 anonim válasza:
Jófogásról szerintem személyesen érdemes vásárolni, mivel ilyenkor meggyőződhetünk a termék állapotáról, és így sokkal kisebb eséllyel vernek át.
2022. jún. 13. 10:44
 8/8 anonim ***** válasza:
Tabletet vettem így, személyesen adta át az eladó. Nem volt semmi baja, sőt gyári garanciája is volt.
2022. jún. 13. 23:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!