Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha külön veszek napelemeket...

Ha külön veszek napelemeket és invertet, csak össze kell kötni, vagy bonyolultabb a dolog?

Figyelt kérdés

Van egy meglévő napelemes rendszerem, van oda-vissza mérő órám, szerződés, stb. Szeretnék egy másik rendszert is ettől függetlenül, de akikkel beszéltem napelemes cégek, mindegyik csak úgy vállalja, ha külön engedélyeztetik is a rendszert, ami persze teljesen felesleges, mert nem lopni fogom az áramot, csupán egy plusz inverter kerülne abba részbe, ami amúgy is az óra mögött van. Ráadásul nagyon többet sem termelnék, mert a fogyasztásom is jelentősen megnőtt, tehát amit termelnék, azt nagyrészt el is használnám. Viszont állítólag az engedélyeztetés legalább két hónap és volt aki azt mondta, hogy nem is biztos, hogy engedélyeznék, mert nem lehet a két inverter közt nagy a teljesítménykülönbség.

Végül arra jutottam, hogy mi van, ha megveszem a napelemeket, a hozzávalókkal együtt, megveszem az invertert és magam felszerelem. Ha sorba kötöm a napelemeket és rákötöm az inverter bemenetére, majd az invertert bekötöm a hálózatba, persze AC és DC védelem is rákerülne, akkor működni fog? Vagy ezeket fel kell programozni, kell-e még valami hozzá? Esetleg van-e olyan cég, aki megcsinálja úgy, hogy nem fogalkozik az engedélyeztetéssel és belátható időn belül fel is szerelné?

2022. jún. 3. 15:46
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
58%
Miért lenne jó háztartási körülmények között két párhuzamos rendszert üzemeltetni?
2022. jún. 4. 07:25
 12/13 anonim ***** válasza:
78%

"Látom nem változott semmit az itteni emberek habitusa"

Valóban, megpróbálnak lebeszélni a hülyeségről.

" mindegyik csak úgy vállalja, ha külön engedélyeztetik is a rendszert, ami persze teljesen felesleges, mert nem lopni fogom az áramot,"

Nyilván házat se azért építenek hogy összedőljön. Mégis vannak előírások amit be kell tartani.

"hogy nem is biztos, hogy engedélyeznék, mert nem lehet a két inverter közt nagy a teljesítménykülönbség ... Végül arra jutottam, hogy mi van, ha megveszem a napelemeket, a hozzávalókkal együtt, megveszem az invertert és magam felszerelem. "

Szóval ha nem engedélyezik, az szerinted nem azt jelenti hogy nem lehet megcsinálni, hanem csak azt akarják, hogy szenvedj?

"Esetleg van-e olyan cég, aki megcsinálja úgy, hogy nem fogalkozik az engedélyeztetéssel és belátható időn belül fel is szerelné?"

Hallottál már a következő kifejezésről? Joghatás.

Ha én neked csinálom meg, akkor felelős vagyok érte. Tehát csak akkor csinálom meg, ha az legális. Ha valami engedélyhez kötött, de nincs engedély, azt szerinted csak kekeckedésből hívják illegálisnak?

2022. jún. 4. 08:26
 13/13 anonim ***** válasza:
21%
Ennyi az egész. a többi csak lehúzás!
2023. febr. 14. 22:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!