Vezeték nélküli kapucsengőnk van, olyan amibe nem kell elem. Évek óta rendben működik, most egyszerre nem hajlandó hangot adni. A vevőegységen van LED világítás is, az villog, de nem csenget. Mi lehet a gond?
„a hangszóró adta meg magát.”
Vagy a hangszórót meghajtó áramkör, vagy bármelyik más, hanggal kapcsolatos áramkör, és ezeken belül lehet bármelyik alkatrész hibás.
Ööööö... vezeték nélküli és elem nélküli?
Talán mégiscsak van benne elem és lemerült... próbáld meg szétszedni.
"Ha nem elemes, akkor honnan veszi az áramot?"
"Ööööö... vezeték nélküli és elem nélküli?
Talán mégiscsak van benne elem és lemerült... próbáld meg szétszedni."
Le volt írva világosan, az adó működik rendesen, amibe nem kell elem. A vevő is működik, a fényjelzés mellé nincs hangja. Az nagy valószínűséggel hálózatról működik. Nekem is van ilyen. És van rajta hangerő gomb is, és le is lehet vele némítani.
"Le volt írva világosan, az adó működik rendesen, amibe nem kell elem"
dinamó működteti
Ahogyan írtam, nem kell bele semmilyen elem. Létezik ilyen vezeték nélküli csengő is, nem is egy új találmány. Pont azért vettem ilyet, mert az elem folyton lemerült a régiben.
Az ilyennek az adójában van egy Nd mágnes ami a gomb megnyomásakor egy egyszerű mechanika segítségével gyorsan "elpattan" egy tekercs előtt.
Egy elektr. impulzus keletkezik ami épp elég a működéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!