Fotót készíteni 2000 x 1500 pixel, 300 dpi telefonnal lehet, van rá alkalmas telefon vagy fényképezőgép kell hozzá?
Van itt olyan akinek van erre alkalmas eszköze és elmagyaráz néhány dolgot hogy képben legyek?
Pl. a 300 dpi mit jelent?
#10: Két példa:
* [link]
* [link]
hiába a képek hatalmas felbontása, ha egy kézben tartott mobiltelefonnal készültek (így bemozdult), a megvilágítás egy pontból történik (lásd az alábbi képen a különbséget: [link] ) és ráadásul túlexponált, beégett is (így a részletek nem látszódnak - példa: [link] ).
13# Ha szépen megkérlek rá, megtennéd, hogy konkrétan mutatsz nekem olyan készüléket ami ennek megfelel :"Fogsz egy nagyfelbontású gépet és azzal fotózol"
Mondjuk használt telefont.... már ha az képes rá.
Mert gondoltam hogy veszek egy használt telefont erre a célra.
16# 4 darab hatlapi kamerád van, azokból az első 64 mpx.
A többi kicsi.
Megnéztem 🙂
Mint a #11-es hozzászólásomban rámutattam: nem kell hatalmas megapixelű kamera.
Egy 4K UHD-s (3840 × 2160) kamera is "csak" 8 megapixeles, egy FullHD (1920 × 1080) meg 2.
A felbontás értelmetlen hajhászása helyett:
* alakíts ki homogén hátteret (például nagy méretű rajzlappal, csomagolópapírral vagy egy nagy textillel) - ne terítőn, meg kézben fogva fotózz
* ügyelj a több irányból történő (hogy ne alakuljanak ki zavaró árnyékok), szórt (szóval ne közvetlenül egy lámpából/vakuból világítsd meg a tárgyat, hanem annak fényét egy derítőlapon keresztül/arról szétszórva juttasd a tárgyra) megvilágításra
* akár egy okostelefon is elég lehet a célra, csak tudd stabilan rögzíteni, hogy ne mozduljon el képkészítés közben, illetve lehessen állítani
Itt:
olvashatsz javaslatokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!