Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Működik a földelés úgy hogy...

Működik a földelés úgy hogy az alapban lévő vasaláshoz kötik az egezs ház földelését?

Figyelt kérdés

Először is nekem semmi közöm villany szereléshez. Kőműves vagyok, épp egy alapot öntünk egy kisebb projektrol van szó. A "villany szerelő" jött. Hogy ne fiúk kéne a földelésre is figyelni és mondta hogy majd betonozás előtt egy darab vasat heggesszunk rá az alapban található vasalásra. Ami majd teljesen körbe betonozodik.

Én őszintén csak néztem ki a fejemből de mivel a tulaj jó barátja így nem állt szándékunkban semmiféle kérdést vagy hasonlót feltenni.

De nem hagy nyugodni hogy ez egyáltalán működik? Hisz a vasalat körbe van zárva betonnal.

2022. máj. 7. 20:56
 1/6 anonim ***** válasza:
52%
Működik
2022. máj. 7. 21:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Ez majd kiderül amikor elkészül a mérési jegyzőkönyv.
2022. máj. 7. 21:50
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát persze, hogy működik. Az alábbi idézet a szabványból van:

"A betonba ágyazott alapozásföldelőnek az épület építése során történő kialakítása gazdaságos megoldás lehet egy maradandó, jó földelő biztosítására, mivel:

– nem igényel további ásási munkát;

– olyan mélységben lesz elhelyezve, amely általában mentes a szezonális időjárási körülmények által okozott negatív hatásoktól;

– jó érintkezést biztosít a talajjal;

– gyakorlatilag az épületalapozás teljes felületére kiterjed, és a legkisebb földelőellenállást eredményezi, amelyet ezzel a felülettel el lehet érni;

– optimális földelőberendezést biztosít a villámvédelmi berendezés céljaira, és

– az épület építési munkáinak kezdetétől lehet földelőként használni az építési terület villamos berendezésének kialakítására."

Több előírás van, én úgy emlékeztem, a vasaláson kívül kell egy külön csak a földelésnek való keretet belerakni, de nyilván a másik előírásra emlékszem.

2022. máj. 7. 22:03
 4/6 anonim ***** válasza:
Mivel a galvanikus kapcsolat meglesz, az aramnak tokmindegy hogy kulon levert foldeloszondan vagy a talajba amugy is jo melyre benyulo, az alapozashoz hegesztett vasdarabon keresztul folyik-e.
2022. máj. 7. 22:46
 5/6 anonim ***** válasza:
38%

"Én őszintén csak néztem ki a fejemből "

Nem ez lenne az egyetlen amiről nem hallottál.

2022. máj. 7. 23:47
 6/6 Szirty ***** válasza:
0%

"Nem ez lenne az egyetlen amiről nem hallottál."

Ez nagyjából mindenkire igaz.

Engem pl. a teljes áramlású szakaszos égési ciklusú rakétahajtómű indítási módja érdekelne.

2022. máj. 8. 07:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!