Működik a földelés úgy hogy az alapban lévő vasaláshoz kötik az egezs ház földelését?
Először is nekem semmi közöm villany szereléshez. Kőműves vagyok, épp egy alapot öntünk egy kisebb projektrol van szó. A "villany szerelő" jött. Hogy ne fiúk kéne a földelésre is figyelni és mondta hogy majd betonozás előtt egy darab vasat heggesszunk rá az alapban található vasalásra. Ami majd teljesen körbe betonozodik.
Én őszintén csak néztem ki a fejemből de mivel a tulaj jó barátja így nem állt szándékunkban semmiféle kérdést vagy hasonlót feltenni.
De nem hagy nyugodni hogy ez egyáltalán működik? Hisz a vasalat körbe van zárva betonnal.

Hát persze, hogy működik. Az alábbi idézet a szabványból van:
"A betonba ágyazott alapozásföldelőnek az épület építése során történő kialakítása gazdaságos megoldás lehet egy maradandó, jó földelő biztosítására, mivel:
nem igényel további ásási munkát;
olyan mélységben lesz elhelyezve, amely általában mentes a szezonális időjárási körülmények által okozott negatív hatásoktól;
jó érintkezést biztosít a talajjal;
gyakorlatilag az épületalapozás teljes felületére kiterjed, és a legkisebb földelőellenállást eredményezi, amelyet ezzel a felülettel el lehet érni;
optimális földelőberendezést biztosít a villámvédelmi berendezés céljaira, és
az épület építési munkáinak kezdetétől lehet földelőként használni az építési terület villamos berendezésének kialakítására."
Több előírás van, én úgy emlékeztem, a vasaláson kívül kell egy külön csak a földelésnek való keretet belerakni, de nyilván a másik előírásra emlékszem.

"Én őszintén csak néztem ki a fejemből "
Nem ez lenne az egyetlen amiről nem hallottál.

"Nem ez lenne az egyetlen amiről nem hallottál."
Ez nagyjából mindenkire igaz.
Engem pl. a teljes áramlású szakaszos égési ciklusú rakétahajtómű indítási módja érdekelne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!