Egy karosszéria lakatos a sok közül melyik hegesztőt használja leggyakrabban?az a hegesztő mennyibe kerül? és azzal a hegesztővel van e valami olyan amit ne igazán próbáljak hegeszteni?:) a válaszokat előre is köszi
2010. szept. 16. 20:41
1/7 anonim válasza:
Faterom is karosszéria lakatos, és ő neki C.o. hegesztője van :)árát nem tudom, hogy mennyibe kerül, és szerintem alumíniumot nem kéne hegeszteni vele, bár ez csak sejtés :)
2010. szept. 16. 20:46
2/7 A kérdező kommentje:
én majd csak érettségi után azaz jövőre kezdem el a szakmát :) de van egy üres garázs :) egy lepukkant daewoo racer, aminek lassan lejár a műszakija (és akkor neki eshetek :D ) , és eddig is jártam karosszéria lakatoshoz tanulni, meg ikarus-ba buszokat kellett javítani, de hegeszteni még nem sokszor volt alkalmam :)
2010. szept. 16. 20:51
3/7 anonim válasza:
Szerintem kezdetnek és gyakorolni egy sima hegesztőtrafó is jó lenne, a praktikerbe 15-25e körül kapható! Nekem egy piacos román van, azzal is megoldok minden hegesztési feladatot a ház körül
2010. szept. 17. 09:30
4/7 anonim válasza:
Karosszériásnak nem jó a "hagyományos".A vékony lemezekhez védőgázos kellene.A szomszédban van műhely,ott láttam,hogy a komolyabbat érdemes venni,és NEM barkácsáruházakban.Ők ugyanis palackot és drótot cserélnek,akkor alumíniumot is tudnak hegeszteni.Ez mellé kellene 2 ponthegesztő is,egy kis asztali,és egy,ami alá nagyobb táblák is beférnek.
--Más dolog,hogy ma már nincs(vagy alig van) karosszériázás! Elemcserék vannak,amiket jórészt csavarokkal rögzítenek.
2010. szept. 17. 14:42
5/7 A kérdező kommentje:
nem az a karosszéria lakatos aki elmegy a boltba megveszi a legyártott alkatrészt és felcsavarozza, hanem aki a nem gyártott alkatrészt le tudja gyártani :)
2010. szept. 17. 15:58
6/7 anonim válasza:
Igazad van! Sajna egyre kevesebb az ilyen ember!
Például: Én szegedi vagyok.Egy két évtizede a környékbeki motorversenyzők,crosszosok egy kis faluba(Üllés)vitték a horpadt tankokat,volt ott egy karosszériás,Ő mindenféle horpadást"kiszedett",amihez mások hozzá sem tudtak szagolni.Állítólag fél-egy napig gondolkodott,meg spéci szerszámot csinált,majd egy óra alatt kikalapálta.
2010. szept. 17. 17:41
7/7 anonim válasza:
Idén végeztem K.lakatosként. Én személy szerint a Co2 védőgázas ívhegesztőt ajánlanám, azzal sok mindent megtudsz javítani akár ponthegesztést is. [link] Mig-telemig ilyenek voltak gyakorlati w.v-nél és teljesen jók. Vagy pedig én sokat dolgoztam Tanműhelybe Esab hegesztővel, azok is jók szerintem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!