Vélemény a Kurzweil kp150 szintetizátorról es általánosságban a Kurzweilról?
Sziasztok! Szintetizátor vásárlás előtt állok. Szembe találkoztam a Kurzweil szintetizátorokkal és őszintén tetszenek. Viszont nem tudom másoknak ezzel a márkával milyen tapasztalatai vannak? Vagy konkrétan a fentebb említett típussal? Olvastam olyat, hogy van egy-két olyan szintetizátor márka, ami azért sem ismert, mert nem éri meg. Ez köztük lenne?
3 éve szintetizátorozom, most venném meg az első saját hangszerem. További tanulásra használnám és szeretnék dalokat rögzíteni gépre. Akár, majd DAW-al is összekötni, de ez még nem most lesz.
Valamint eddig úgy gondoltam minden szintetizátor kísérőautomatikás. Viszont nem rég elbizonytalanodtam. Valaki tudna segíteni, mit is jelent a kísérőautomatika pontosan és mihez van szükség rá?
Esetleg tudtok még más márkákat, típusokat ajánlani? Többnyire Yamaha szintiket néztem.
Előre is köszönöm a válaszokat :)
Ja, hát ez egy villanycigány. Mivel a márkáról is kérdezel, elmondom, hogy a világ legjobbjai közé tartozott valamikor-a profi cuccai most is. Nem is gyártottak ilyen gyerekjátékokat, csak profi cuccokat. Ma meg már ott tart a piac, hogy minden morzsát fel kell szedni. Kínában meg a környező, munkaerőlerablásban érdekelt országokban, megfelelő hozzáértéssel bíró emberkéket lehet képezni, akik megépítik a gyárban, amit csak kell. Gombokért. Szóval a fent említett márka is beszállt ebbe a kíséretautomatikás piacba de nem ők a legjobbak, még az olcsó kategóriában sem. Mondjuk legyen ez a 150k-s az olcsó.
Az előttem szóló "kontroller+DAW" kombójával történő barátkozást nem javaslom. Mivel kíséretautomatikás szintire pályázol, nagyon korlátozottak a számítógépes lehetőségek. Igazából nincs rá szükség. Legalábbis ebben az árkategóriában biztosan.
Vannak YT-on összehasonlító videók, angolul sem kell tudni hozzá. Ennek a figurának a tartalmait ajánlom, vadászd le, ami érdekel: https://www.youtube.com/c/JeremySee/videos
"Valaki tudna segíteni, mit is jelent a kísérőautomatika pontosan és mihez van szükség rá?"
#2 Ez alapján gondoltam, hogy semmi szüksége lagzisra. Persze ha prostituálná magát egy kis könnyű pénzért, akkor hajrá, nem tudok segíteni... Zenélésre viszont ha tényleg valami értékelhető tudás kell, csak daw.
'Roland Go:Keys' nem jó. Nem midizhető, vagyis nem lehet vele DAW-ot hajtani. Amúgy jó hangok, meg minden. Egyik zongoristámnak volt, vissza is kellett küldeni, mivel a gyártó termékleírása nem egyértelmű a témában, bekajálta. Aztán vett egy Roland Xp-50-et. Ami ma már nem egy korszerű eszköz, de midizhető, jó a billentyűzete, ha egyáltalán szépen megőrizték, vagy felújították. Éveken keresztül volt a márka zászlóshajója.
Ma már vannak szebbek, jobbak. Nem könnyű a döntés, de azért a vas akkor is vas.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!