1000 voltos feszültség alatt lévö kábel elvágása szakszerüen,ha az áramtalanitás nem megoldható?
Napelemrendszereknél vannak ekkora feszültséget. Én vágtam már el véletlenül áram alatt lévő DC kábelt, és leolvadt tőle a csípőfogó feje. Lett rajta egy 6mm-es lyuk, ahol a két éle összezár.
Áram alatt nem lehet vezetéket elvágni.. Vagy elcsapod baltával és lesz valami
"Lehet előbb meg kellene tudni miért kellene ez a kérdezőnek"
Szerintem házifeladat kérdés.
Olyan nincs, hogy nem lehet áramtalanítani.
Tényleg az a másik verzió, hogy kábelt akarnak lopni.
De kérdező remélem, hogy házi feladat, mert ha 1000V-os vezetéket kezdtek el bontani és ennyire nem értetek hozzá, hogy itt kérdezed hogyan kell, akkor már most hívjál mentőt, meg halottszállítót, mert a szénné égett ujjadat nem biztos hogy érzékeli az érintőkijelző!
A kisfeszültségre használt kábelek 1 kV-osak (0,6/1 kV), a megnevezés tehát nem azt jelenti, hogy muszáj ráküldeni 1000 V-ot... :D :D :D
Szakember feszültség alatt szét tudja vágni, megfelelő végzettséggel, módszerrel, eszközökkel. Vannak a feszültség alatti munkavégzésre tanfolyamok, köztük a kábelszerelői.
Az ilyen feszültség alatt álló kábellopásról mindig az jut eszembe, amikor az egyik vasútállomáson mutatták a vasúti felsővezeték lopási kísérletekhez használt eszközöket:
- Csapszegvágó. (talán azt hitték, az acél nem vezeti az áramot)
- Fűrészlap. (erre hagyok időt)
- Fűrészlap, szigetelt markolat kialakítása két réteg szigetelőszalaggal. (ez előre megtervezett lehetett, biztos nem hirtelen felindulásból történt)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!