Három fázis nulla szakadás?
Kísérleti jelleggel kérdezem!
Ha van egy fűthető vasdarabom.
3 fázis +nulla megy bele.
4 fűtőbetétes, tehát 2 fázisra 1-1 betét jut, a harmadikra pedig 2.
Ilyenkor a harmadik fázison dupla lesz az áram felvétel nyilván.
Illetve mivel aszimmetrikus a terhelés, ezért a nullán áram fog folyni.
És a kérdésem.
Ha a nulla megszakad, akkor mi lesz a jelenség? Nem fog annyira felmelegedni a "vasdarab"?
Nem tudom elképzelni hogy mi történik ebben az estben.
Illetve mi van akkor ha a terhelés szimetrikus, és úgy van nulla szakadás? Azt gondolom, hogy ebben az esetben nem számít hisz a nullán nem fog folyni áram szimetrikus terhelés révén.
Mert nekem azt mondták, hogy akkor nem fűt annyira.
Most nekem az az elképzelésem, hogy ha a két fűtőszál sorba lesz kötve, és rájuk 400V jut, akkor az ugye megoszlik és kevés fesz jut a betétekre.
Bocsánat téves úton voltam.
Ahogy az első mondta, hogy a jobban terhelt fázison csökken a feszültség. Ezáltal nem lesz akkora teljesítmény.
Ami a másik két fázist illeti, ott megnövekszik a feszültség, azonban tapasztalat szerint viszont nem mennek egy ideig tönkre azokon a fázisokon a fűtőszálak.
Ezek összességében adhatják azt hogy nem fűt eléggé a berendezés.
Én így gondolom.
"És akkor ha a két fűtőbetét egymással sorba lett kötve és ezekre 400V jut. Akkor kevésbé fog fűteni? ... Mert nekem azt mondták, hogy akkor nem fűt annyira."
De te 3-ról írtál és nem kettőről. Kettő párhuzamosan, és a harmadik ezzel sorosan. Ez esetben másképpen működik.
"A nullavezető árama:" A számítás az jó, mert általános. Ezen speciális esetben viszont, aki nyílt eszű, annak nem kéne más információ, mint az, hogy: Van egy 40 ohmos szimmetrikus rendszer, amiről tudjuk, szimmetriája miatt, hogy nem ad hozzá a nulla áramához semmit. És az egyik fázisban van még egy 40 ohmos ellent állás, aminek viszont az árama a nullán folyik vissza.
Pláne, ha még marhára nem foglalkozott komplex számokkal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!