Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért van 5V 2,1A és 5V 2A-es...

Miért van 5V 2,1A és 5V 2A-es töltő is?

Figyelt kérdés
Miért nem csinálnak csak 5V 2,1A-ost és akkor az jó mindkettőhöz.
2022. márc. 15. 13:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az 5V-nak kell csak stimmelnie, az Amper az a maximumot jelenti, amit le tud adni, így az ilyen szempontból nem számít.
2022. márc. 15. 14:13
 2/11 Szirty ***** válasza:
Miért gondolod hogy csak ez a kettő létezik?
2022. márc. 15. 14:29
 3/11 anonim ***** válasza:
Ha elég 1 egyszerűbb kisebb könnyebb olcsóbb töltő is akkor nem fogják a nagyobb drágábbat hasznánli.
2022. márc. 15. 14:37
 4/11 anonim ***** válasza:
Ennek tényleg nem sok értelme van,bár gyakorlati különbség nincs a kettő között.mutass egy telót ami 10,5V-al tölthető.ha van is ilyen akkor azt 10V-al is fogod tudni tölteni kb ugyanolyan gyorsan.
2022. márc. 15. 14:52
 5/11 A kérdező kommentje:

2, Nem gondolom hogy csak ez a kettő létezik. Ez csak egy példa. Ha a példában az összeset leírnám ami létezik akkor jó sokáig kellene gépelnem. Így egyszerűbb volt.

3, "egy egyszerűbb kisebb olcsóbb" a 2A-s töltő tényleg annyival egyszerűbb és olcsóbb mint a 2,1A?

2022. márc. 15. 19:29
 6/11 Szirty ***** válasza:

"Ha a példában az összeset leírnám..."

Nem kell leírni. Csak végig kell gondolni:

Tehát nem csak 2A-es meg 2.1A-es létezik.

Létezik mondjuk 0.1A-es-től kezdve 5A-esig mindenféle.

A te logikád szerint egyszerűbb lenne csak 5A-est gyártani, mert az mindegyik kisebb igényűhöz is jó. Műszaki szempontból működne a dolog, de az 5A-es sokkal drágább lenne.

"2A-s töltő tényleg annyival egyszerűbb és olcsóbb mint a 2,1A"

Nyilván nem. De ha reprezentatívabb példát hozol és nem két majdnem egyformát hasonlítasz össze akkor mégis ez jön ki.

2022. márc. 15. 20:42
 7/11 A kérdező kommentje:
Gondoltam hogy a kisebb amperest olcsóbban lehet kihozni. Ezért nem csinálják azt hogy egy kütyühöz amihez 1 amper kell ahhoz is 5 amperes töltő kelljen. Én úgy gondolnám hogy mondjuk egy 1 amperes vagy 0,5-ös osztás ok lenne ez alapján. Ezért nem értem miért van 2,1 amperes és 2 amperes töltő. Ezért tettem fel a kérdést. És ezért hoztam ezt a példát. Mert ezt nem értem. Nyilván van magyarázat rá és most nem akarom megváltani a világot azzal, hogy legyen 1 amperes vagy 0,5 amperes osztás. Csak kíváncsi vagyok a magyarázatra. Vagy csak ennyi hogy a 2 amperest is olcsóbban lehet kihozni mint a 2,1-est és ez a kis profit is számít?
2022. márc. 15. 23:11
 8/11 anonim ***** válasza:
2 és 2.1 az gyakorlatilag ugyanaz, csak az egyikre 2 van írva, a másikra meg 2.1. Még az is lehet, hogy ugyanazon a szalagon készültek ugyanabban az időben. Fele az egyik céghez került, ezek 2A-t írtak rá, másik fele egy másik céghez, ezek meg 2.1A-t.
2022. márc. 16. 01:14
 9/11 anonim ***** válasza:

mert később készült

2.1 verzió

2022. márc. 16. 01:58
 10/11 anonim ***** válasza:
Ja igen.hdmi vagy displayport kábelnél,de azok mások :)
2022. márc. 16. 05:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!