Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan hajtsam meg a 12v...

Hogyan hajtsam meg a 12v erősítőt hálózati feszültségről?

Figyelt kérdés

Kaptam egy mélyládát és egy 12v-os autós erősítőt, de nem szeretném autóban használni, hanem otthonra. Hogyan tudnám meghajtani, a 230v-ból 12-őt csinálni olcsón olyan 20-30 amper áram körül.

Nézegettem ilyen átalakítókat, de nem néznek ki túl bizalomgerjesztőnek:

[link]

A leírása szerint hálózati feszültségből készít 12v ot 30 amperen ami 360w teljesítmény, én max. 150wattot használnék fel, akkor ez megfelel a célra, vagy egy kínai vacak amivel mellé nyúlok?

A címben nem 230v hanem 220v van, nagy gondot okoz a 10v különbség?

És a képen látható, hogy 3 ágról lehet áramot lehúzni, ezek egybe vannak kötve szóval ha egyikről használunk 300w-ot akkor a másik kettőről még lehet 60-at vagy minden ágnak saját teljesítménye van és 120w áganként?

[link]

Ez például megközelítőleg 500w

Ha hülye ötlet ez a transzformátor milyen alternatív (és olcsó:D:'C) megoldások vannak még?

2022. márc. 10. 19:18
1 2
 11/11 Szirty ***** válasza:

Nem biztos hogy ez jó lesz.

Az akku töltő ugyan tolja az ampert, de mivel az akkumulátor a legkevésbé sem érzékeny arra ha a töltőáram nem asztal sima, valószínűleg nem fordítanak nagy figyelmet arra hogy a 12V zavarmentes legyen.

Nem tudom az erősítőd erre hogyan reagálni.

2022. márc. 12. 09:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!