Rádiós mikrofon - ez a típus mennyire megbízható vajon?
Ebayen találtam egy olyat, ami pont jó lenne, mert ugye mostanában a frekikkel gond van, na ez még a jól bevált analóg UHF-es és ami meglep h 50 mW, na csak pont ez a kérdés lényeges része h vajon igaz lehet ez az adat?
ugye Sennheiser az alsóbb kategóriákban csak 10mW kimenővel adja az UHF-es miksiket. tapasztalatból pedig egy 30mW azért kell.
na de vajon el tudnak benne rontani vmit annyira h használhatatlan legyen? igen, tudom h tuti koppintás és tuti nem lesz a millás hangminőség, de riport-célokra akár működhet is?
Én az ebay-ről semmit sem vennék, de ez személyes vélemény!
Megnéztem az oldalt. Te hol láttad azt, hogy ez egy rádiós mikrofon? Én csak Wireless kiírást láttam. Tény, hogy frekvenciát használ a rádió és a wireless technológia is, de ezt magyarul úgy fordítjuk, hogy vezeték nélküli, nem pedig rádiós (bár ez szintén személyes vélemény).
#1: A wireless - vezetéknélküli - megoldás általában 3 féle lehet:
* ultrahang - de ezt nem alkalmazzák vezetéknélküli mikrofonoknál
* optikai ((infravörös) fénnyel - ami egy féle elektromágneses sugárzás - működik) - de annak korlátos az alkalmazhatósága
* "rádiós" technológia - mind a cikk címében ("UHF" - ez egy rádiós frekvenciatartomány), mind a leírásában (Frequency:
UHF590 - 614.75MHz) utalnak a rádiós működésre
Nem mellesleg a 7/2015. (XI. 13.) NMHH rendeletben is "Rádiómikrofon alkalmazásoknak" hívják ezeket a mikrofonokat.
Kérdező: ilyen mikrofont - a frekvenciatartomány miatt - ne használj.
Kis hazánkban a 470-608 és a 608-614 MHz-es frekvenciatartomány a földfelszíni DVB-T műsorszórásra használják (lásd: 7/2015. (XI. 13.) NMHH rendelet - [link] - illetve [link] ), a mikrofonod a 590-614.75 MHz-eset használja - szóval zavarni fogja a kettő egymást.
Nézd meg a belinkelt NMHH-rendelet 9.11.1-es "Harmonizált rádióspektrum-használatú rádiómikrofon alkalmazások és vezetéknélküli audio- és multimédia-streaming alkalmazások" pontját - ott vannak a Magyarországon erre a célra használható frekvenciatartományok és a megengedett kimenő teljesítmények.
azok sajnos használhatatlanok (vagy 2,4 GHz vagy a 863-865 de csak 10mW-tal, pont ezért keresek 30-50mW kimenő teljesítményűt)
a frekitartomány pedig igen, van műsorszórás, de engedélyezett a rádiós mikrofon is, ez nagyon területfüggő. lehet h Győrben működik, Bp-en pedig nem, na de pont ezért gyártják szélesebb tartománnyal, abban azért általában lehet találni szabad lyukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!