Egy mennyezeti lámpába beszerelhetek különféle égőket (pl. LED+halogén)?
Bocsi a hülye kérdésért. Lány vagyok, ha ez mentség D:
Szóval a lámpának 3 izzója van, jelenleg 50W halogének vannak benne, most kettő kiégett. Ha bennehagyom a harmadikat, mellé berakhatok két új LED körtét, amelyek mondjuk csak 4 vagy 5 wattosak?
(Nyilván a foglalatra figyelve.)
A másik kérdés, ha véletlenül "rosszul" rakom be valahogy az új égőket, azzal okozhatok zárlatot vagy csak egyszerűen nem fog világítani?
Vegyél bele nyugodtan ugyanolyan foglalatút 3000-4000K színnel. Ez alatt sárga színű a fénye, ez felett kékesebb ezért nagyon rontja és idegesíti a szemet. Nem is értem miért használ valaki led helyett halogént 10 szeres fogyasztással!
Legjobb, ha a forma is egyezik, mert ha halogénes spothoz való a búra, akkor ez a forma adja a legjobb fényt.
Egy fotó segítene eldönteni a kérdést.
Az E27 csavarmenetesnél nem probléma, de más esetben nem biztos hogy zökkenőmentes az átállás.
Ez a hagyományosnak mondható fajta amiről beszélünk, vagy valami más?
Nagyon köszi a válaszokat!
Ezek GU10 halogén izzók, valamint van egy kapszula jellegű kicsi, amire nem jöttem rá, hogy mi a neve.
Ja bocsi, félreértettelek.
Ha a kapszulára érted, akkor az szerintem G9, de nem vagyok benne biztos.
Sparban szoktam venni Steck ledeset úgy 3 évente, de van vagy 200 kiló kirakva! Ha megvan, hogy kb. melyik ott szemre kiderül! :) Ne bonyolítsd ennyire a semmit!
30N :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!