TEA2025B IC-m gyári kapcsoláson csak melegszik, mi lehet ennek az oka?
Figyelt kérdés
2x 2W audio erősítő-t szeretnék építeni, aminek az alapjául egy TEA2025B Integrált áramkört választottam. A gyári kapcsoláson egy próbabanelen összedugtam, de ahelyett, hogy a kimeneten szépen felerősítette volna a hangot, csak zajokat ad, és másodpercek alatt nagyon forróra melegszik, amikoris gyorsan lekapcsoltam róla az áramot. Többszörös próbálkozás és ellenőrzés után sem változott az eredmény, mi lehet a probléma? Esetleg valaki már találkozott hasonlóan?2022. febr. 20. 18:46
1/4 anonim válasza:
Még az a hűtőborda is kicsi, amit itt látsz.
Nekem volt gyári kínai eszközöm, volt rajta hűtőborda, de megolvadt mellette a műanyag.
Ha van is, legalább 2* akkora kellene...
Mekkora a hűtőbordád?
2/4 A kérdező kommentje:
Ha működne, nem kellene rá, mert egyrészt van benne hővédelem, másrészt egy gyári hangszóróm amiben ugyan ez van, nem melegszik egyáltalán. Meg hiába tennék rá akármit, nem ad jelet csak meleget... (Nincs rajta)
2022. febr. 20. 19:58
3/4 anonim válasza:
4/4 anonim válasza:
#3 vagyok:
Persze ezeket a te, 2x2W-os igényedhez ajánlom. Nem tanácsos mindent elhinni, amit az adatlapjukon feltüntetnek!
Például a TDA-nál a termikus megfutás elleni védelem kamu. Úgy leég, ahogy "illik".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!