Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hőfokszabályzó napos baromfikh...

Hőfokszabályzó napos baromfikhoz? Ki milyet ajánl?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Kiscsirkékhez kellene nekem hőfokszabályzó. A lényeg, hogy pontosan be tudjam állítani, hogy hány fokon kapcsolja be a hősugárzót és hány fokon kapcsolja ki. Például 26 fokon kapcsoljon be és ha elérte a 30 fokot akkor kapcsoljon ki. Ez csak egy példa volt.

Olyanra gondolok, hogy van egy hőérzékelő bent a csirkéknél és amikor a beállított hőfok alá megy a levegő hőmérséklete akkor egy kapcsoló zárjon össze és ezzel indítsa el a fogyasztót. Ami lehet akár egy hősugárzó, infralámpa stb. Bármi amit rákötök. Mit ajánlotok? Meg is bírom csinálni házilag ha úgy van, csak érdekel, hogy ki mit ajánl?

2022. febr. 18. 15:14
 1/8 anonim ***** válasza:
78%
Lehet vásárolni beállithato höfokszabályzokat 10 ...16A-es terhelhetöséggel. (Ez is csak egy példa volt:-)
2022. febr. 18. 15:32
 2/8 anonim ***** válasza:
52%
Termosztát a neve amit keresel, a lakásban is ugyanezt használják, talán neked is van.
2022. febr. 18. 16:44
 3/8 anonim ***** válasza:
71%

[link]

Én mindenképpen valami kész cuccot ajánlanék, mert sokkal biztonságosabbak. Gyári hővédelem bennük van. Mondjuk fontos lenne tudni, pontosan hol vannak a csirkék. Ha ez egy legalább 3-4 m3 nagyságú ól, akkor egyszerűen beteszel egy ilyet:

[link]

A termosztát be van építve.

2022. febr. 18. 17:01
 4/8 anonim ***** válasza:
53%

[link]

Vagy ha az infra lámpa szimpatikusabb, akkor erre rá tudsz kötni 4-5 darabot a 250 wattosból.

[link]

Arra figyelj, hogy kerámia lámpafoglalatot használj, mert a műanyag megolvadhat.

2022. febr. 18. 17:08
 5/8 anonim ***** válasza:
60%

Épp tegnap vettem egy fali termosztátot, 4800 pénzd volt. 10 vagy 16A-t tud kapcsolni. A legalapabb cucc, csak egy tekerő van rajta amivel állítod a hőmérsékletet. Bármelyik villamossági boltban kapható.

Ennek az olcsó termosztátnak annyi probémája van, hogy ha telmegy porral akkor nem kapcsol pontosan. Márpedig a csibéknél lesz por rendesen. NÉha ki kell takarítani.

Annak idején mi úgy oldottuk meg a pótkotlóst csibéknek, hogy egy 5 literes dunsztosüvegbe középre bele volt lógatva egy 100W-os sima izzó. Az üveget pont jól felemelegítette, de mivel az izzóhoz nem fértek hozzá, nem égették meg magukat. Minimális veszteség volt, az sem a hő hiánya miatt. Frankón körbeülték mintha az anyjuk lett volna :D Amikor több kicsi volt, akkor került a ketrecbe még egy dunsztosüveg izzóval.

2022. febr. 18. 19:55
 6/8 anonim ***** válasza:
79%

Az izzós ötlethez annyit hozzátennék, hogy ha az üveg egy pontja arányaiban túlmelegszik, vagy hozzáér az izzó, akkor szét tud repedni, akár robbanni. Meg persze ne csodálkozz ha egy kicsit megvakulnak a csirkék ;D (csak viccelek)

Meg ugye nem LED-es égőt kell rakni, mert azok semmit nem érnek, 100W LED-től viszont már neked meg nekik is tényleg látáskárosodása lehetne egy idő után.

UI.:nem vagyok csirkeszakértő

2022. febr. 18. 20:29
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat nagyon hasznosak. Ezt az üveges izzós megoldást én is alkalmaztam és az infralámpát is. Volt csirke liba kacsa sosem fáztak, csak nem tetszett hogy ki be kapcsoljam a hőforrást állandóan. Amikor keltetőgépet építettem hűtőszekrényből, akkoriban volt egy kis asztali keltetőm és annak a szabályzójával raktam össze. Az elég pontos volt. Higanyos hőmérővel ellenőriztem és tizedes pontossággal ott volt a hő ahova állítottam.
2022. febr. 18. 21:28
 8/8 anonim ***** válasza:
35%

Mondom középre volt függesztve az izzó. IZZÓ!!!! KÖZÉPRE!!!!

Te agyoniskolázott funkcionális analfabéta! Minek jössz ide okoskodni és lepontozni ha annyi eszed sincs mint egy napos csibénak.

Én kérek elnézést a napos csibéktől hogy hozzájuk hasonlítottalak!

2022. febr. 18. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!