Hőfokszabályzó napos baromfikhoz? Ki milyet ajánl?
Sziasztok! Kiscsirkékhez kellene nekem hőfokszabályzó. A lényeg, hogy pontosan be tudjam állítani, hogy hány fokon kapcsolja be a hősugárzót és hány fokon kapcsolja ki. Például 26 fokon kapcsoljon be és ha elérte a 30 fokot akkor kapcsoljon ki. Ez csak egy példa volt.
Olyanra gondolok, hogy van egy hőérzékelő bent a csirkéknél és amikor a beállított hőfok alá megy a levegő hőmérséklete akkor egy kapcsoló zárjon össze és ezzel indítsa el a fogyasztót. Ami lehet akár egy hősugárzó, infralámpa stb. Bármi amit rákötök. Mit ajánlotok? Meg is bírom csinálni házilag ha úgy van, csak érdekel, hogy ki mit ajánl?
Épp tegnap vettem egy fali termosztátot, 4800 pénzd volt. 10 vagy 16A-t tud kapcsolni. A legalapabb cucc, csak egy tekerő van rajta amivel állítod a hőmérsékletet. Bármelyik villamossági boltban kapható.
Ennek az olcsó termosztátnak annyi probémája van, hogy ha telmegy porral akkor nem kapcsol pontosan. Márpedig a csibéknél lesz por rendesen. NÉha ki kell takarítani.
Annak idején mi úgy oldottuk meg a pótkotlóst csibéknek, hogy egy 5 literes dunsztosüvegbe középre bele volt lógatva egy 100W-os sima izzó. Az üveget pont jól felemelegítette, de mivel az izzóhoz nem fértek hozzá, nem égették meg magukat. Minimális veszteség volt, az sem a hő hiánya miatt. Frankón körbeülték mintha az anyjuk lett volna :D Amikor több kicsi volt, akkor került a ketrecbe még egy dunsztosüveg izzóval.
Az izzós ötlethez annyit hozzátennék, hogy ha az üveg egy pontja arányaiban túlmelegszik, vagy hozzáér az izzó, akkor szét tud repedni, akár robbanni. Meg persze ne csodálkozz ha egy kicsit megvakulnak a csirkék ;D (csak viccelek)
Meg ugye nem LED-es égőt kell rakni, mert azok semmit nem érnek, 100W LED-től viszont már neked meg nekik is tényleg látáskárosodása lehetne egy idő után.
UI.:nem vagyok csirkeszakértő
Mondom középre volt függesztve az izzó. IZZÓ!!!! KÖZÉPRE!!!!
Te agyoniskolázott funkcionális analfabéta! Minek jössz ide okoskodni és lepontozni ha annyi eszed sincs mint egy napos csibénak.
Én kérek elnézést a napos csibéktől hogy hozzájuk hasonlítottalak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!