Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen laptopot ajánlotok?

Milyen laptopot ajánlotok?

Figyelt kérdés
Alapvetően fotózás és esetleg videóvágáshoz kellene laptop. Tökéletesen kell fusson lightroom, photoshop és asztrofotós programok lag nélkül. Milyen árkategóriában kell nézelődjek minimum? Gondolom ehhez kell legalább 400k. Asus laptopot szeretnék, mert korábban is az volt nekem. Köszi a segítséget
2022. febr. 13. 14:56
1 2 3
 1/22 A kérdező kommentje:
Ja, és olyan legyen, aminek a kijelzője 100% adobe rgb-s
2022. febr. 13. 14:57
 2/22 anonim ***** válasza:

I3/i5 proci(több mag/szál=jobb feldolgozás)

8-12Gb ram

500gb ssd+m.2

Valami laptopos vga(az alap Intel HD/UHD/Iris xart sem ér, annyira jó hogy ad képet)

Konkrét típust nem tudok, majd az okosabbak írnak megfelelő modeleket.

2022. febr. 13. 15:27
 3/22 anonim ***** válasza:
100%
Nézegesd a ProArt, a Vivobook Pro és a Zenbook Pro szériákat.
2022. febr. 13. 15:42
 4/22 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

nyugodtan mehet oda 16GB ram is

regebben mennyi volt azt is figyelembeveve mert ha tobb akkor...

i3 proci edeskeves

valami komoly proci legyen G7 es vagy U/H s komolyabb 6-8mag(12-16szal)

arba kittudja milyen vga fer bele majd ha 2GB os akkor olyan ha 4GB az jobb lenne

gpu "mindegy" mivel alacsony az arkategoriad hogy igazan komoly legyen, illetve ha 3D tervezesre nem hasznalod akkor annyira nem lenyeges pusztan kepszerkeszteshez a sok vram es ram a fontos

2022. febr. 13. 15:46
 5/22 anonim ***** válasza:

A 2-es marhaságokat ír...

Kép- és videószerkesztéshez legalább i5/i7 proci legyen azért. Egy jó minőségű videókártyával is számolj és legalább 8 GB RAM. A legfontosabb a processzor és a videókártya. Ha árukeresőn vagy valamelyik webshopban megadod a paramétereket, akkor biztos dob fel megfelelő ajánlatot. Konkrét modellt azért nem mondok, mert VGA fronton nem vagyok otthon.

2022. febr. 13. 15:46
 6/22 anonim ***** válasza:
Bocsi, 5-ös vagyok. Jobban belegondolva elkelhet a több RAM.
2022. febr. 13. 15:47
 7/22 anonim ***** válasza:

Ha mindenképp laptopban gondolkodsz, akkor jelenleg a legjobb árérték arányú cucc ilyen munkára az m1es macbookok.

Egyedül arra figyelj, hogy az egy dolog, hogy korrekt kijelző van bennük, de az Apple gyári kalibrációja/profilja inkább csak a saját ecosystemükön belül működik.

Nyilván ezt mondanom sem kéne, de azért leirom, hogy színkritikus munkára mindenképpen rendszeresen kalibrálni kell a kijelzőt. Jobb lenne, külső monitort dugnal inkább rá, de elsősorban a kalibrálás a fontos.

2022. febr. 13. 16:13
 8/22 anonim ***** válasza:

#2 vagyok

Bocs ha hülyeséget írtam, azt hittem egy pl 10.genes i3 tud futtatni egy képszerkesztőt

Legalábbis én anno egy celeron procis gépen szerkesztettem blenderben. Az tény, hogy döglassú volt a render, de nem laggolt szerkesztés közben.

2022. febr. 13. 17:43
 9/22 anonim ***** válasza:

8as,hát ahhoz, hogy a viewport ne laggoljon kb elég tégla is.

Szóval baromira nem relevans már a tapasztalatod, főleg az eevee óta.

2022. febr. 13. 19:20
 10/22 A kérdező kommentje:
Ja, meg az is fontos lenne nekem, hogy a laptop a CR3 fileokat tudja értelmezni, és lássam már a mappában is a képet. Ha van pl 1000 fotóm de nem akarok végigmenni rajtuk, csak egy konkrétat akarok megszerkeszteni, ne kelljen mind az ezret betöltenem lrba, hanem csak kíválasztom és megnyitom psben.
2022. febr. 13. 22:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!