Milyen kábeldobot vegyek?
"...sokkal jobban jársz, ha veszel 3*2,5-es gumikábelt..."
Lehet hogy úgy olcsóbb lesz de használat szempontjából rosszabbul jár.
A dobos hosszabbítót könnyebb és gyorsabb kezelni.
Az olaszos lezserséggel kézzel feltekert kábel mindig szívás lesz a gubancok miatt minden újabb használatbavételkor. Főleg ha hosszú...
Szirty
Nem lesz olcsóbb, viszont építkezésen jobb használni;
Semmivel nem könnyebb kezelni, főleg az általad említett lezserséggel;
Rendesen fel kell szedni a kábelt, nekem volt 30 méteres, alpinista barátom megmutatta, hogyan kell felszedni, nagyon gyorsan, gubanc nélkül.
"Nem lesz olcsóbb"
Akkor miért gondolod hogy jobban jár vele?
Egyébként valamivel olcsóbb lesz, összeszámoltam.
"Rendesen fel kell szedni a kábelt"
Igen. csak utána ide rakod, oda teszed, ezt-azt pakolsz rá, ide is beakad, oda is. Kihúzol belőle egy hurkot, használod, de nem tekered le teljesen, csak ledobod a bundot, stb. Óhatatlanul gubancolódik. Főleg ha hosszú mint említettem. Minél hosszabb annál kezelhetetlenebb ha nem dobon van.
Nekem is van dobos hosszabbítóm, meg nem dobos hosszabbítóm is. Számomra egyértelműen könnyebben kezelhető a dobos a legtöbb esetben. A dobost könnyebb használatba venni, könnyebb feltekerni, tárolni.
Gumikábel drágább, mint a gagyi dobok;
Nekem volt hozzá egy ládám, amiben csak a kábelek voltak;
Leteszed és nem ledobod,
nem mellesleg nem kell minden esetben letekerni a dobról az egészet, mert a bund nem olvad szét;
"nem mellesleg nem kell minden esetben letekerni a dobról az egészet, mert a bund nem olvad szét;"
"Gumikábel drágább, mint a gagyi dobok;"
2.5mm2 gumikábelt 2.5mm2 gumikábellel szerelt dobbal hasonlítunk össze, nem gagyi dobbal!
"Leteszed és nem ledobod"
Teljesen mindegy. Akkor is összekuszálódik.
A dobon nem tud.
"nem mellesleg nem kell minden esetben letekerni a dobról "
Nem mellesleg nem kell minden esetben letekerni a dobról a dobost sem, ahogy írod.
Én pl. nem tekerem le ha fúrni akarok. Nem olvad szét. Ha hegeszteni kell róla akkor letekerem.
"Igazából max teljesítmény amit használnék rajta keresztül az 3 kw-os hősugárzó."
Hősugárzóhoz sem?
7-es
Többek között ezért írtam a 25,5-es kábelt, az nem okozott volna tűzet!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!